Helyi közélet

2012.10.18. 11:36

Szegedi Dezső: "Mindenki jó példa, akinek lehetőséget adnak"

Miskolc - Szegedi Dezső, a Miskolci Nemzeti Színház művésze is demonstrált szerda délután.

Miskolc - Szegedi Dezső, a Miskolci Nemzeti Színház művésze is demonstrált szerda délután.

A Jászai Mari-díjas színész nem szólalt fel a Miskolci Cigány Kisebbségi Önkormányzat által szervezett demonstráción, azonban készséggel nyilatkozott az Észak-Magyarországnak a Szinva teraszon.

- Azért vagyok itt, mert én is ehhez a kisebbséghez tartozom (a háttérben közben felhangzott a „Munkát, kenyeret! rigmus - a szerk.), ...például ezért - mutatott hátra a színész - , hogy munkát, kenyeret. Pontosan ezért vagyok itt! Attól tartok, hogy ma Magyarországon a politikában a racionalitás értelmét vesztette. Sajnos egy kaotikus állapot uralkodik, ezen kell változtatni.

Szegedi Dezső elmondta azt is, hogy azért nem szólalt fel, mert ő azzal demonstrál, hogy megjelent a tüntetésen. Arra a felvetésünkre, hogy mint ismert színész ember igazán jó példa mind a cigányok, mind a nem romák számára úgy felelt, hogy mindenki jó példa, akinek lehetőséget adnak. Szerinte akinek nem adnak lehetőséget, az nem lehet jó példa. Majd hozzátette:

- Félelemmel fekszem le. Félelemmel... gyerekeim vannak, családom van. - fogalmazott a miskolci művész. - Mióta az ember ezeket látja, hallja, hogy mik vannak az országban... Akasztófákat állítanak fel itt-ott emberek, olyankor az ember elkezd félni. Igen, itt Miskolcon is. Most is, hogy mentem fel az Avasra, nagyon sok nem roma ember is kikérte magának azt, ami az Avason történik.

ÉM-JLI


Miskolc - Szerdán a Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat felvonulással egybekötött demonstrációt tartott Miskolcon.

Miskolc, 2012. október 17., szerda (MTI) - Hozzávetőleg hétszázan tüntettek szerdán Miskolcon A hazáért és a demokráciáért címmel a helyi cigány nemzetiségi önkormányzat szervezésében; a résztvevők "nácik haza", "itthon vagyunk", "munkát kenyeret", valamint "opre romane" ("romák fel") jelszavakat skandáltak.

Miskolc - Nem könnyű megközelíteni a délután 2-kor induló roma demonstráció helyszínét, tájékoztattak kollégáink. Ők is rendőri záráson keresztül érkeztek a nagypostához, az autójukat ellenőrző rendőrök jó munkát kívántak nekik.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában