Helyi közélet

2012.10.27. 21:44

Interaktív Környezetvédelmi Nap a bulgárföldi suliban

Miskolc - A Bulgárföldi Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában szombaton interaktív fenntarthatósági rendezvényt szervezett a FISZ Egyesület.

Miskolc - A Bulgárföldi Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskolában szombaton interaktív fenntarthatósági rendezvényt szervezett a FISZ Egyesület.Falusi Mariann szervező a megnyitó után elmondta, hogy rendkívül széleskörű program várta a gyerekeket (természetesen az 1-8. osztályosokat) az Interaktív Környezetvédelmi Napon. A nap célja az volt, hogy a fiatalok megismerjék a fenntartható életmód alapelveit, és játékos feladatokon keresztül megtanulják, hogyan óvhatják bolygónkat, a Földet.

A rendezvény - játékos feladatokon keresztül, amelyből egyaránt 7-7 várt az alsósokra és a felsősökre - szó volt többek között a fenntarthatóságról, a környezetvédelemről, a szelektív hulladékgyűjtésről, a klímavédelemről, a komposztálásról, a környezettudatos- és alternatív közlekedésről csakúgy, mint a tudatos vásárlásról, vagy éppen a megújuló energiaforrásokról.

Közös pont

Takácsné Mohr Ritától, a Bulgárföldi Általános és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola megbízott igazgatójától megtudtuk, hogy az általa vezetett intézmény egy erenyői tagiskolával rendelkező általános iskola, ahol egyrészt hátrányos, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak, másrészt kifejezetten tehetséges, terhelhető gyermekeket oktatnak. Igyekeznek az iskola programjaiban megtalálni azt a közös pontot, amelyben az együttélést megkönnyítve hasznosan tudják az időt eltölteni. Ez a tanórákban, tanórákon nyilvánul meg, míg azokon kívül például egy-egy ilyen iskolai rendezvényen.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában