Helyi közélet

2012.10.06. 17:56

Gombafesztivál: „feszt” gomba

Bükkszentkereszt - Az igazi kirándulóidőnek beharangozott időjárás, no meg a vonzó program megtette a hatását: rengetegen választották szombati programul a Bükkszentkereszti Gombafesztivált.

Bükkszentkereszt - Az igazi kirándulóidőnek beharangozott időjárás, no meg a vonzó program megtette a hatását: rengetegen választották szombati programul a Bükkszentkereszti Gombafesztivált.Jól számítottak azok is, akik mentesülni akartak az ebédfőzéstől, mert jobbnál jobb ételek közül válogathattak, igazán méltányos áron, hiszen a fesztivál első napjának egyik fő száma a főzőverseny volt, s a kóstolójegyért bárki annál a sátornál állhatott sorba, ahonnan a számára legínycsiklandóbb illatok szálltak fel.

Összesen 22 csapat nevezett, s a szakértő zsűritől - élén Mátyás Rudolf Oscar-díjas mesterszakáccsal - valamennyien elismerésben részesültek, köztük az Észak-Magyarország csapata is.

Az első helyezést az Országos Mentőszolgálat Emődi Csapata nyerte, amely az emődi specialitást a hely szellemének megfelelően kissé átkomponálta: a kiklopfolt hússzeletek töltelékébe a reszelt sajt és szalonnapörc mellé gombát is tett, úgy kapott szezámmagos bundát sütés előtt.

A különdíjat és az azzal járó serleget a Bükkszentkereszti Hagyományőrzők nyerték.

Az eszem-iszomon túl egész nap vidám műsorszámok váltották egymást a színpadon: gólyalábasok bemutatója, a helyi iskolások, majd a hernádszentandrásiak műsora, Bobó és Karcsi bácsi interaktív gyerekelőadása, a Csiribiri Zenekar koncertje, táncház - hogy csak az elejét említsük.

S persze a kirakodóvásáron túl volt gombatúra, gombavizsgálat, gombakiállítás, üvegmúzeum-látogatás, gyógyteakóstolás.

Mindezen állandó programok tevbe vannak véve vasárnapra is, kérdés, hogy az időjárás ugyanilyen kegyes lesz-e, mint szombaton volt.


VASÁRNAPI PROGRAMOK

  • 10.00 Üveghuta Kupa Kerékpáros időfutam verseny
  • 10.00 Szabó Gyuri bácsi előadása
  • 11.00-15.00 Bárka Színpad interaktív előadása, népi játékok, agyagozás, bűvészkedés
  • 14.00 Üveghuta Kupa eredményhirdetés
  • 14.30 Triál bemutató
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában