Helyi közélet

2012.10.25. 16:57

"A megye legjobb iskolája" - Az ÁVG-ben folyamatos az eufória

Sárospatak - A versenyünkben a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium lett a legjobb középiskola.

Sárospatak - A versenyünkben a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium lett a legjobb középiskola.Örömmámor – leginkább ezzel lehetett jellemezni a sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégiumban uralkodó hangulatot.

Volt értelme

– Ma reggel tudtuk meg, hogy volt értelme a kampánynak – mondja a 12. évfolyamos Tóth Rebeka. – Az utolsó napokban azokat a külföldi barátainkat is mozgósítottuk, akik már jártak valamikor az ÁVG-ben, és ők is tudják, ez egy nagyon klassz iskola. Ettől függetlenül féltünk egy kicsit, mert nagyon szoros volt a verseny. A mostani verseny is bizonyította, az ÁVG-ben nagyon jó a közösség. Ha rivalizálunk, akkor például mostanában abban, hogy melyik osztály tud több ajándékot összegyűjteni karácsonyra a rászorulóknak.

Különleges kapcsolat

– A városban rengeteg helyen helyeztünk ki plakátokat, hogy minél többen szavazzanak ránk – veszi át a szót a szintén tizenkettedikes Szalkay Béla. – Hogy miért volt fontos számunkra ez a verseny? Mert az ÁVG egy szuper iskola, nagyon jó ide járni. Én például szabolcsi vagyok, de amikor jelentkezni kellett a középiskolába, kifejezetten ide akartam jönni és azóta sem bántam meg.

Voltak olyanok is, akik nem bírták kivárni a csütörtök reggelt. Kavecsánszki Ádám, az ÁVG volt HÖK-elnöke éjfél utánig ült a számítógép előtt.

– Majdnem minden öregdiákot mozgósítottunk – mondja Kavecsánszki Ádám. – Egyfolytában kampányoltunk az egyetemen (Ádám jelenleg a Közszolgálati Egyetem közigazgatásszervezési szakos hallgatója), és folyamatosan tartottuk a kapcsolatot az iskolával, a tanárokkal és a diákokkal. Egy hatalmas összefogás eredménye ez a mostani siker. Hogy mi a titka az ÁVG-nek? Az, hogy itt nem, csupán tanultunk, hanem neveltek is minket. Olyan értékeket kaptunk, ami folyamatosan arra készteti az öregdiákokat, hogy ha lehet, akkor valamit juttasson vissza az iskolának.

– A tanári kar még nem fogta fel igazán, hogy elsők lettünk – mondja Csicsek Éva, az iskola tanára. – Általában így szokott lenni azzal, hogyha megkapunk valamit, amire nagyon vártunk. Idő kell ahhoz, hogy a jónak igazán örülni tudjunk.

A tanári karban mindenki egyetért abban, egy ilyen versenyben a jó helyezés többet ér tíz nyílt napnál, ezért köszönik szépen mindenkinek, akik ilyen módon is öregbítik az idén húsz éves iskola hírnevét.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában