Helyi közélet

2012.10.15. 17:41

Átalakul Sárospatak főtere

Sárospatak - 300 milliós projekt keretében újul meg Sárospatak belvárosa.

Sárospatak - 300 milliós projekt keretében újul meg Sárospatak belvárosa.Amire már nem sokan számítottak, az mégis bekövetkezett: elkezdődött a sárospataki belváros felújítása.

Lezárják az utat

– Egyelőre még csak a munkaterület átadása történt meg hétfőn délelőtt – mondta portálunknak Aros János, Sárospatak polgármestere. – Ez azt jelenti, hogy átadtuk a terepet a Zemplén Vízmű Kft.-nek, amely először az ivóvízvezetékek cseréjét hajtja végre, ami csak apró árkok vágásával jár majd együtt. Ezt követi a szennyvízhálózat korszerűsítése, ami nagyobb talajmunkákkal jár majd, így vélhetően lezárják majd, ami azt jelenti, hogy az Eötvös utca nem lesz teljes hosszában járható. Az Erdélyi János és a Tompa Mihály utcák forgalma így vélhetően megnő majd.

De hogy mikor, az még kérdéses. Lakatos István, a Zemplén Vízmű Kft. ügyvezető igazgatója portálunknak annyit mondott, nyolc napon belül biztos megtörténik a munkák miatti útlezárás, így várhatóan egy-két napig még be lehet hajtani gépjárművel a területre.

Négy szakasz

A munka négy szakaszból áll majd – mondta portálunknak Sárospatak polgármestere. Az egyik az Eötvös utcának A Művelődés Háza és Könyvtára, valamint a Miskolci Egyetem Comenius Főiskolai Kara közötti szakasza szintemelése. jelenleg ennek az előkészítése zajlik és könnyen elképzelhető, hogy maga a szintemelés csak jövő tavasszal zajlik majd.

A másik három – jelenleg még közbeszerzés alatt lévő – szakasz elemeiként egybenyitják a főiskola udvarát A Művelődés Háza és Könyvtára előtti térrel, felújítják a sárospataki szerdai és szombati piacának is helyet adó Madách utcát, végezetül pedig megújítják a sárospataki piac területét.

A teljes beruházás több mint háromszáz millió forintba kerül majd, amelynek az önkormányzati önrésze negyvenkét millió forint – tette hozzá Sárospatak polgármestere.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában