Helyi közélet

2012.09.20. 10:30

Miskolci Geotermikus Projekt - Az avasi hidraulika állomás átépítése is megkezdődött

Miskolc - Fokozatosan halad a Miskolci Geotermikus Projekt hővezeték, és a hozzá kapcsolódó műszaki létesítmények kiépítése.

Miskolc - Fokozatosan halad a Miskolci Geotermikus Projekt hővezeték, és a hozzá kapcsolódó műszaki létesítmények kiépítése.

A júliusban megkezdett hővezeték építési munkák megfelelően haladnak, mellyel párhozamosan gyors ütemben folyik a műszaki létesítmények kiépítése is.

A 38. héten a Miskolci Geotermikus Projekt műszaki létesítményeinek megvalósítása során az avasi hidraulika állomás átépítése is megkezdődött, a gépészeti elemek bontása lezajlott, a hőcserélők alapjainak, illetve az építmény vakolása megkezdődött.

A héten tovább folytatódott a kistokaji hőközpont, és a Mályi I. számú szivattyúház építése is, a munkálatok során a födémpanelek beemelése megtörtént. A hővezeték szakaszos kiépítése, a földmunkákat követve csőfektetéssel folytatódott. A TA01-03 jelű szakaszon a kistokaji útelágazás átvágása megtörtént, amit a csőágy létrehozása, és csövezés követ. A régészeti feltárások befejezése után a csővezeték építése a TA04-05 jelű szakaszon is folytatódhat, a TA06-07 jelű szakasz építése a vasúti felüljárónál tart.

A Kistokaji Hőközpont esetében a látogatói térben, a födémpanelek elhelyezése megtörtént. A gépteremben a hőcserélők beemelése után a födém kialakítására kerül sor. A födém szigetelését követve indulnak a vakolási és gépészeti szerelési munkák. Folyik a tartálypark és a gépház közötti támfal vasalása, zsaluzása és betonozása.

Vezetékfektetés, és kiépítés közben a Társaság folyamatosan ellenőrzi a csövek illesztése, és szerelése során alkalmazott hegesztési munkákat, annak érdekében, hogy a szeptember hónapban elkezdődő szakaszos nyomáspróbák során a lehető legkevesebb szivárgási probléma merüljön fel.

„Munkatársaink fokozott ütemben végzik a hővezeték fektetésével és műszaki állomások kiépítésével kapcsolatos munkákat, annak érdekében, hogy novemberben megkezdődhessen a korábbiaknál lényegesen olcsóbb és környezetbarát geotermikus hő betáplálása a MIHŐ rendszerbe. Már szeptember végén lehetőségünk lesz a nyomáspróbák szakaszos megkezdésére. – nyilatkozta Bokorovics Balázs a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke.”

PannErgy Nyrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában