Helyi közélet

2012.09.13. 11:31

Miskolc Holding: Hetvennégy feljelentés, 3+3 lezárt nyomozás

Debrecen - Még folyamatban van a dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere által a Miskolc Holding Zrt.-nél és leányvállalatainál végzett könyvvizsgálói jelentések alapján tett 74 feljelentés nyomán indult nyomozás, az ügyek eddig negyven százalékát vizsgálták meg, mondta kérdésünkre dr. Gellén Krisztina, a nyomozás felügyeletét ellátó Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője.

Debrecen - Még folyamatban van a dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere által a Miskolc Holding Zrt.-nél és leányvállalatainál végzett könyvvizsgálói jelentések alapján tett 74 feljelentés nyomán indult nyomozás, az ügyek eddig negyven százalékát vizsgálták meg, mondta kérdésünkre dr. Gellén Krisztina, a nyomozás felügyeletét ellátó Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség szóvivője. Három ügyben a nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntették, s már a megszüntető határozat ellen érkezett panaszt is érdemben elbírálták - valamennyit elutasították. További három ügyben szüntették meg a nyomozást, ám a határozat elleni panasz elbírálása még nem történt meg.

A polgármester múlt tavasszal azért tett feljelentést, mert a könyvvizsgálat közel 30 milliárdos kötelezettségvállalást, és 6 milliárdos hiányt és kárt tárt fel.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában