Helyi közélet

2012.09.30. 17:08

Már nagyon kellett egy saját piac Arnótnak

Miskolc - Megnyitották szombaton a termelői piacot Arnóton. Mint Üveges István polgármester elmondta, már nagy szükség volt a községben egy saját piacra, ahol minden hónap első és harmadik szombatján lesz piacnap. Ide nem csak a helyi, hanem a község 40 kilométeres sugarú körzetén belül élő valamennyi őstermelőt várják.

Miskolc - Megnyitották szombaton a termelői piacot Arnóton. Mint Üveges István polgármester elmondta, már nagy szükség volt a községben egy saját piacra, ahol minden hónap első és harmadik szombatján lesz piacnap. Ide nem csak a helyi, hanem a község 40 kilométeres sugarú körzetén belül élő valamennyi őstermelőt várják.Szombaton lekvárversenyt is tartottak, amelyen huszonkét nevező 45-féle lekvárját vetette össze a zsűri, melynek elnöki tisztét Szabó Zoltán, Miskolc aljegyzője látta el. A versenyt Petró Béláné feketeszeder-lekvárja nyerte, ami nem tartalmazott hozzáadott cukrot. A versenyzők hagyományos szilvalekvárral éppúgy „ringbe szálltak”, mint a rafinált ízesítésű gyümölcsízekkel, volt például currys körte- és chilis paradicsomlekvár is, amelyeket a hozzáértők húsokhoz, vadakhoz ajánlottak.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában