Helyi közélet

2012.09.12. 19:43

Kis diákváros nagy csatája

Sárospatak - Az ÁVG nyerte a Refivel szemben az első pataki regattát.

Sárospatak - Az ÁVG nyerte a Refivel szemben az első pataki regattát.Annyira adja magát a szerdán megrendezett Sárospataki Regatta ötlete, hogy csak az a kérdés, miért nem előbb rendezték az elsőt.

Nyárról tolódott

Az előzmény természetesen a közel kétszáz éves múltra visszatekintő Cambridge-Oxford evezősverseny adta.

Minden feltétel adott Sárospatakon is: diákváros, két gimnázium – Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium (ÁVG), Sárospataki református Kollégium Gimnáziuma (Refi) –, Bodrog. Igaz, Magyarországon az evezésnek nincs akkora hagyománya, mint Nagy-Britanniában, de kicsire nem adtak a szervezők, kenuba szálltak a diákok.

Tóth Tamás, az ÁVG igazgatója elmondta, évek óta szeretnék megrendezni a regattát, amelynek elsősorban nem az a célja, hogy eldőljön, melyik gimnáziumban edzettebbek a diákok, hanem hogy a két gimnázium diákjai és tanárai kötetlen formában is találkozzanak egymással. Eredetileg nyáron rendezték volna a viadalt, de akkor szervezési problémák miatt nem sikerült összehozni az eseményt. Most pedig még az iskolaszezon elején tartanak, annyira még nem mélyedtek bele a diákok és a tanárok a tanulásba-tanításba, és még nyárias volt az idő is, így semmi akadálya nem volt a nemes küzdelemnek és fergeteges hangulatnak.

A fiúk és a lányok iskolánként 2-2 csapattal versenyeztek a pataki vár aljától a Bodrog-hídig tartó 500 méteres távon, ennek alapján alakult ki a végeredmény.

Lazításképpen az ÁVG női tanárai a győztes lánycsapatot hívták ki, az ÁVG férfi tanárai pedig az első helyen beért fiúcsapattal mérték össze erejüket.

Mindkét összecsapást a diákok nyerték.

ÉM-BG


Eredmények

Lányok

1. ÁVG I, 2. ÁVG II, 3. Refi I, 4. Refi II 

Fiúk

1. Refi I, 2. ÁVG I, 3. ÁVG II, 4. Refi II

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában