Helyi közélet

2012.09.24. 08:17

Jegyzet: Mindenki adózzon!

<em>Sokak szerint nálunk elsősorban azért olyan magas az adófizetést kikerülők vagy „minimalizálók” száma, mert túl alacsony jövedelemből túl sokat kellene befizetni a különböző adók és járulékok címén. És ezen mit sem változtat az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadó bevezetése, hiszen az átlagkereseteket vagy az az alá eső fizetéseket illetően gyakorlatilag nem sok pluszt hozott, sőt</em>! <strong>Uri Mariann jegyzete</strong>.

Sokak szerint nálunk elsősorban azért olyan magas az adófizetést kikerülők vagy „minimalizálók” száma, mert túl alacsony jövedelemből túl sokat kellene befizetni a különböző adók és járulékok címén. És ezen mit sem változtat az egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadó bevezetése, hiszen az átlagkereseteket vagy az az alá eső fizetéseket illetően gyakorlatilag nem sok pluszt hozott, sőt! Uri Mariann jegyzete.Az meg aztán pláne nem teszi boldoggá a kiskeresetűeket, hogy tudják, az intézkedés következtében jelentősen több marad azoknak a zsebében, akiknek olyan magas a fizetésük, hogy egyébként sem okozott nagy traumát a 40 százalékos szja-fizetés. Mit mondjak, nekem sem lesz rózsásabb emiatt egyetlen napom sem.

Szóval ezt mondják nálunk, s míg ez a helyzet, nagyon nehéz felvenni a küzdelmet a feketegazdasággal. S jó néhány európai uniós országban lehet még hasonló a szitu, hiszen a statisztikai adatok szerint sok helyen még nálunk is kevesebbet keresnek a tisztességes munkából megélni próbálók. De vajon mi indokolja ugyanezt a nálunknál jóval tehetősebb országokban? Miért kell általános harcot hirdetni az adóelkerülés visszaszorítása érdekében? Ha valaki tudja, kérem, ossza meg velem is a titkot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában