Helyi közélet

2012.09.04. 09:35

Együttműködés Miskolc érdekében

Miskolc - A tervezett börtön férőhelybővítés, Szirmabesenyőn valósul meg.

Miskolc - A tervezett börtön férőhelybővítés, Szirmabesenyőn valósul meg.Új gyalogos járőrszolgálat beindításáról kötött együttműködési megállapodást hétfőn a megyei rendőr-főkapitányság és Miskolc önkormányzata. Dr. Kriza Ákos, a megyeszékhely polgármestere elmondta, hogy a város vezetése tenni akar az életminőséget kedvezőtlenül befolyásoló deviáns, antiszociális magatartásformák ellen. Folyamatos, komplex ellenőrzéseket tartanak a társszervek bevonásával, növelték a közterület-felügyelet létszámát.

Elköltöztek

– Ellenőrzéseink hatására 48 ingatlanból költöztek el olyan személyek, akik a jogszabályi, rendeleti előírásokat nem tudják, nem akarják betartani, kötelezettségeiket nem teljesítik – mondta a polgármester. Miskolc legveszélyeztetettebb területein összesen 4 rendőr járőrpár, és 6 rendőr-közterületfelügyelő pár kezdi meg a szolgálatot. Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter statisztikai adatokkal elemezte a megye helyzetét. E szerint számos kategóriában tapasztalható javulás. A rendőri állomány létszáma a kormányváltás óta 192 fővel növekedett, ebből a miskolci állomány létszáma 31 fővel nőtt. Az 500 fős tervezett fogvatartotti férőhelybővítés Szirmabesenyőn valósul meg.

Négyszáz új munkahelyet jelent, hogy a 112-es segélyhívó központ egyik központja Miskolcon épül meg. A beruházás tervezett összértéke hárommilliárd forint – ismertette a miniszter.

ÉM-PGY

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában