Helyi közélet

2012.09.07. 09:37

„24” – Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában is több esetben történt rendőri intézkedés, például ideiglenes megelőző távoltartó határozatot hozott a hatóság két agresszív férfival szemben.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt huszonnégy órában is több esetben történt rendőri intézkedés, például ideiglenes megelőző távoltartó határozatot hozott a hatóság két agresszív férfival szemben.

Megyénk útjain hat személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, illetve a rendőrség tudomására két anyagi kárral járó baleset jutott. Ez utóbbiakat a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

A megszokásból való vezetés a megváltozott időjárási viszonyoknál nem jó megoldás!

A közlekedési balesetek jellemzően a figyelmetlenség miatt következtek be. A rendőrség éppen ezért kéri a járművezetőket, a gyalogosokat, hogy megváltozott időjárási viszonyoknál még fokozottabb óvatossággal vegyenek részt a közlekedésben! A megye útjain az esős időszakban reggel hét óra és nyolc óra között három személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

A példának okáért egy miskolci kerékpáros nem a forgalmi- és útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét. Ennek következtében a vele azonos irányba haladó, de forgalmi okokból fékezésre kényszerülő autónak ütközött. A kerékpáros megsérült a balesetben, a körülményeket a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az elsődleges adatok alapján a figyelmetlenség számlájára írható egy sárospataki baleset, ami a délutáni órákban történt. Egy személygépkocsi vezetője ugyanis nem biztosított elsőbbséget egy kerékpárosnak és ennek következtében összeütköztek. A kerékpáros megsérült a balesetben, az ügy részleteit a Sárospataki Rendőrkapitányság vizsgálja.

A rendőrség az esetek kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a közlekedők fokozott óvatossággal és körültekintéssel vegyenek részt a forgalomban és tartsák szem előtt: Mindenkit haza várnak!

Távoltartó határozatok

A Miskolci és a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság egy-egy ideiglenes megelőző távoltartó határozatot hozott. Mindkét intézkedést megalapozta, hogy az érintett férfiak fenyegették és bántalmazták családtagjaikat. A miskolci édesanyát például két gyerekével együtt kergette el otthonról ittas férje, míg a kazincbarcikai férfi bántalmazta volt élettársát.

Őrizetben a kukoricatolvaj

Szabálysértési őrizetbe helyezett a Miskolci Rendőrkapitányság egy 46 éves miskolci férfit, mivel a Csorbatelep mellett lévő földterületről egy zsák kukoricát lopott el. A terménytolvajt azonban a szomszédos föld tulajdonosa tetten érte és értesítette a rendőrséget. A rendőrség tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást az ügyben.

Mit tegyen, ha tetten ér egy elkövetőt?

A rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a bűncselekmény, vagy szabálysértés elkövetésén tetten ért személyt bárki elfoghatja, a törvény erre lehetőséget ad. A közbiztonság közös érdek ezért, ha ilyen helyzet adódik célszerű mérlegelni, hogy például elegendő-e a testi erőfölény, vagy az esetleges segítők hozzá tudnak-e járulni az elkövető visszatartásához, az időközben értesített rendőrök megérkezéséig, akik a további szükséges intézkedéseket megteszik. Ha a kísérlet kimenetele bizonytalan saját, vagy mások testi épségét, életét éppen ezzel veszélyeztetné, akkor semmi esetre sem érdemes kockáztatni. Fontos tudni, hogy nem mindenki adja meg magát csak azért, mert rajtakapták. Mindenesetre a nyomozás azzal támogatható leginkább, ha a szemtanú minden körülményt jól megfigyel (elkövető személyleírása, voltak-e társai, mivel és merre menekült, mit vitt magával, különös ismertetőjegyei).

- A Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában