Helyi közélet

2012.09.16. 13:30

Cigánd hivatalosan is járásközpont

Cigánd - Cigándon rendezték meg a hét végén a Zempléni Településszövetség Napját. A szövetség 1994-ben jött létre 28 településsel, ma már azonban 71 település a tagja.

Cigánd - Cigándon rendezték meg a hét végén a Zempléni Településszövetség Napját. A szövetség 1994-ben jött létre 28 településsel, ma már azonban 71 település a tagja. A szervezet széleskörű tevékenységéhez tartozik a gazdaság-, és társadalomfejlesztési kezdeményezés, a határ menti együttműködés biztosítása és még számos egyéb feladat, melyet az itt élő emberek fontosnak tartanak.

Bejelentés

A rendezvény pénteken szakmai nappal kezdődött. A szövetség nyílt közgyűlést tartott, ahol dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős államtitkár hivatalosan is bejelentette: a kormány döntése alapján a Bodrogköznek önálló járása lesz, Cigánd pedig járási központtá válik. A közgyűlést követően megnyitották a „Bodrogközi Gazdasági Vasút Részvénytársaság” alapításának 100. évfordulója alkalmából rendezett kiállítást, és leleplezték az évfordulónak emléket állító domborművet. Szombaton átadták a „Zemplénért” díjat, valamint a ZTSZ vándorzászlót. A program a zempléni amatőr művészeti csoportok bemutatkozásával és a Honfoglalás című rockopera megtekintésével zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában