Helyi közélet

2012.09.30. 12:32

Buborékos Tokaji Ősz

A Tokaji Ősz ezen a hétvégén – megszakítva az előző évek programsorozatát – idén egy olyan újdonságnak szenteli a figyelmet, amely csak most kezdi bontogatni szárnyait Hegyalja dűlői között.

A Tokaji Ősz ezen a hétvégén – megszakítva az előző évek programsorozatát – idén egy olyan újdonságnak szenteli a figyelmet, amely csak most kezdi bontogatni szárnyait Hegyalja dűlői között. Ez nem más, mint a pezsgő, „a palackba zárt életérzés”. Miután a rendezvény sokakat visszatérő jóbarátként üdvözölhet, a szervezők remélik, az újonnan érkezőkkel együtt újra sikerül felfedezni a páratlan Tokaj-hegyaljai borvidék változatos színeit, ízeit.

A Tokaji Ősz egy sajátos kezdeményezés,ugyanis itt az ország különféle tájairól érkezett csoportok járnak be körutakat Hegyalján,mindenki mást lát, más helyen jár,és a végén vasárnap délben ezúttal a Béres szőlőbirtokon találkozik mindenki. A rendezvény kitalálója és fő támogatója a miskolci IND Group,és a Tokaj.hu. A miskolci informatikai cégcsoport vezetői, alapítói személyesen is elkötelezettek Hegyalja iránt, és úgy vélik minél messzebbre kell vinni az újjáéledő, épülő Hegyalja hírét.

A program küldetésér így fogalmazzák meg: a Világörökség részévé nyilvánított borvidéken a tokaji bor filozófiája köré épített, minden évben megrendezésre kerülő programsorozattal kellemes, szórakoztató lehetőséget kínáljon a kulturális turizmusra, a borkultúra bemutatására, s ezzel együtt az igényes szórakozásra. Elsősorban olyan eseményeket illesztenek a rendezvény programjai közé, amely a minőségi borfogyasztókat próbálja meg a rendezvényre csalogatni: a borokat és a „tokajiban rejlő csodát” természetes közegben, az egyes pincészetekben mutatják meg. A rendezvény ideje alatt látogatóink betekintést nyerhetnek olyan neves borászatokba, amelyeket semmilyen más rendezvényen nem ismerhetnek meg.

Az idei program szombaton kezdődött egy exkluzív borkóstolóval, majd a résztvevők hét helyszín közül választhattak, hol kívántak részt venni az esti borvacsorán. Vasárnap délelőtt a dűlőtúráké volt a főszerep, melynek keretében a részt vevő borászok leghíresebb dűlőikben várták vendégeiket. Ma már Hegyalja olyasmit képes nyújtani a táj, a borok, a gasztronómia barátainak ami páratlan a világon-fel kell fedeznie ezt mindenkinek,és nekünk is akik itt élünk szinte karnyújtásnyi távolságra -mondta Dr. Vinnai Balázs az IND group ügyvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában