Helyi közélet

2012.09.20. 08:22

Akár jövő nyáron tömhetnek Miskolctapolcán

Miskolc, Miskolctapolca - A fogturizmusra épül majd a 844 millió forintos összberuházású miskolctapolcai szálloda.

Miskolc, Miskolctapolca - A fogturizmusra épül majd a 844 millió forintos összberuházású miskolctapolcai szálloda.

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy a napokban építkezés kezdődött Miskolctapolcán, a Fagyöngy - Csabai utcák sarkán. Korábban úgy volt, hogy már 2011-ben megkezdődik a négy csillagos szálloda építése, amelyet ezen a nyáron át is adtak volna. Erről is kérdeztük Dr. Zsúdel Tamást, a projektcég vezetőjét.

- Finanszírozási okai voltak annak, hogy eddig csúszott a beruházás startja. Ráadásul az ilyen jellegű projekthez rendkívül nehéz finanszírozó bankot találni - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak az építtető, akitől megtudtuk: a korábbi elképzelésekkel ellentétben plasztikai sebészet nem kap helyet a miskolctapolcai hotelben, viszont a fogászatra, a fogturizmusra épülő négy csillagos szállodában lesz wellness részleg, étterem, 25 szoba, pincerész (parkolók), és fogászatok; összesen két emelet magasan.

- Elsősorban külföldi, nyugat-európai vendégekre számít fogászati centrumunk, de természetesen csakúgy nyitva leszünk a lengyel, és orosz érdeklődőknek, mint a magyaroknak - tette hozzá Dr. Zsúdel Tamás. - Terveink szerint egy hetes és 10 napos ajánlatokkal szeretnénk meggyőzni őket.

Pozitív hatással lehet

Arra a felvetésünkre, hogy milyen hatással lehet Miskolc és Miskolctapolca turizmusára a létesítmény, a a projektcég vezetője elmondta: hiszi, hogy pozitív hatással, de először természetesen szeretnék megtölteni a szállodát.

- Mi nem a hatvannyolcadik négy csillagos szállodát akarjuk felépíttetni Magyarországon, hanem világszínvonalú fogászati szolgáltatásokat szeretnénk majd nyújtani azoknak a vendégeinknek, akik majd Miskolctapolcára látogatnak - fogalmazott.

A 844 millió forintos összberuházású szálloda, amely az önrészből, banki hitelkonstrukcióból és 303 millió forintos ÉMOP támogatásból tevődik össze, a befektetők reményei szerint a jövő nyáron megnyithatja kapuit, de a 2013. október 30-ai időpontig mindenképpen.

ÉM-JLI


Miskolc - Információink szerint 4*-os szálloda építése kezdődött meg a napokban Miskolctapolcán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában