Helyi közélet

2012.09.01. 18:30

A szemétbe (is) kerültek a pótolhatatlan relikviák

Miskolc - Átadták korábbi irodáikat a megyei sportági szakszövetségek, amelyeknek ezután csak négy helységük lesz.

Miskolc - Átadták korábbi irodáikat a megyei sportági szakszövetségek, amelyeknek ezután csak négy helységük lesz.A köztudatban mindenki csak Sportintézetnek hívta a miskolci Selyemrét utca 1-ben lévő hivatal magasföldszintjét, ahol többek között a megyei szakszövetségek aktívái is végezték munkájukat.

A konténerbe dobták...

Barták László, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Asztalitenisz Szövetség elnöke ezt mondta:

– A múlt héten kaptam egy e-mailt, mely szerint szekrényeinket ki kell pakolnunk, át kell adnunk és később más helységekbe kell költöznünk – idézte vissza a történteket a sportvezető. – Fegyelmezett ember lévén szabadságot vettem ki, majd két sportolóval hozzá is láttam a munkához és rögtön láttam, hogy megoldhatatlan feladat elé állítottak. Mi abban a szobában „székeltünk”, amelyben egykor Szlaboda István, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Sporttörténész Társaság elnöke, szövetségünk tiszteletbeli örökös főtitkára is tevékenykedett. Rádöbbentem arra, hogy a szekrényekben mérhetetlen mennyiségű irat, jegyzőkönyv és relikvia található. Rögtön felmértem, hogy a több zsáknyi anyagot új helyünkre nem vihetjük, ezért csak a versenyeinkhez szükséges labdákat és a díjazásra szánt kupákat, valamint „néhány papírt” tartottunk meg. Az ötvenes évekig visszamenőleg felhalmozott jegyzőkönyveket levittük a pincébe, sok relikviát, amit Pista bácsi gyűjtött össze, hely hiányában kidobtunk. Kidobtuk. A szemétbe kerüt sok ’30-40-es években írt cikk, érem és kupa, csehszlovák és szovjet csapatzászló, fényképalbum és még sorolhatnám. Vagy nyolc zsáknyi anyagot dobtunk a szemetes konténerbe, többek között Pista bácsi híres labdagyűjteményének dobozait is. A szívem szakadt meg amikor megszabadultunk a MÉMTE történetét tartalmazó több kötetes kézirathalmaztól is.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában