Helyi közélet

2012.08.25. 21:18

Zenével érik el a lelkeket

Kazincbarcika - Jubileumi hangverseny az ötéves a Szent Család templomban.

Kazincbarcika - Jubileumi hangverseny az ötéves a Szent Család templomban.Ötödik születésnapját ünnepelte szombaton a kazincbarcikai Szent Család templom. A jubileumot nagyszabású hangversennyel köszöntötték, amelyen fellépett a budapesti egyetemi templom Don Bosco Ifjúsági Ének- és Zenekara. A Dauner János szalézi szerzetes pap, majd napjainkban ifj. Benyus Sándor vezette művészeti csoport kezdetben 8-10 tagú volt, mára pedig már több mint 100 tagot számlál, és az általános iskolásoktól egyetemet végzett fiatal felnőttekig mindenféle korosztály megtalálható az énekkarban. Az 1975-ben alakult ének- és zenekar alapítóinak elsőrendű célja a fiatalok vallási és erkölcsi nevelése és isten dicsőítése volt a szakrális zenén keresztül, melyet vidéki kirándulások alkalmával is terjesztettek. A ma már országhatárainkon túl is nagy elismertségnek örvendő együttes jubileumi hangversenyét tartotta szombaton Kazincbarcikán, de a kórus és zenekar a vasárnap 11 órakor kezdődő ünnepi szentmisén is közreműködik.

Az öt éve felszentelt templom mára igazi közösségi színtérré vált, a misék és lelkiségi foglalkozások mellett rendszeresen ad otthont kulturális eseményeknek, különböző egyesületek, szervezetek összejöveteleinek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában