Helyi közélet

2012.08.31. 15:34

Újabb ünnepnap Szikszó életében

Szikszó - Hétfőn 150 gyerek népesíti be a megújított és kibővített szikszói óvodát.

Szikszó - Hétfőn 150 gyerek népesíti be a megújított és kibővített szikszói óvodát.Ünnepélyesen átadták pénteken a több mint 100 millió forintos beruházással megújított és kinővített szikszói városi óvodát, ahol bölcsődei férőhelyeket is kialakítottak. Ma egy újabb ünnepnap van Szikszó életében. Rövid időn belül már ez a harmadik beruházás, ahol jelképesen átvághatjuk a nemzeti színű szalagot - jelentette ki Füzesséri József, Szikszó polgármestere avatási beszédében. "Látványosan épül és gyarapodik a városunk. Kézzelfogható jelei annak, hogy célkitűzésinknek valóra válnak, a befektetett munkánk megtérül. Többszörös siker ez a mai nap. Befejeződött a Szikszói Városi Óvoda épületének a korszerűsítése- nem tagadva, hogy bizony menetközben beruházót kellett cserélnünk, hogy a pályázat által megfogalmazott utolsó határidőre teljesíteni tudjunk. A Szikszói Városi Óvoda holnaptól, azaz szeptember elsejétől már Szikszói Városi Egyesített Óvoda- Bölcsőde néven üzemel. Siker, mert egy olyan intézményt fejleszthettünk, ami a gyerekeink jólétét, jobb felkészítését szolgálja a jövőben. Siker, mert a gyermek intézmény bővítése jelzi azt is, hogy lélekszámban is gyarapszik a település, hiszen nem bezárni, hanem fejleszteni kell egy intézményt. Siker ez a családoknak is, hiszen azok az anyukák, akik két év után szeretnének visszamenni, dolgozni, ezt ezután megtehetik, hiszen biztonságban tudhatják a gyermeküket itt az egyesített óvodában-bölcsődében. A mesék is úgy végződnek, hogy minden jó, ha a vége jó. És igen, itt állunk ma, egy sokkal szebb, kényelmesebb, kibővített, új bútorokkal és eszközökkel ellátott intézményben."

Takács Lászlóné, a korábbi óvodavezető elmondta, hogy a beruházás során az óvoda épületét két csoportszobával bővítették. Piskótiné Gyöngyösi Yvette az új óvodavezető - aki augusztus 15-től 5 évre kapott megbízást - arról beszélt, hogy hétfőn 150 gyerek népesíti be az óvodát. Jelenleg 11 óvónő és 6 dadus foglalkozik majd a kicsinyekkel.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában