Helyi közélet

2012.08.24. 14:39

Újabb drótgyár Miskolcon: ez már a harmadik...

Miskolc - Másfél évnyi előkészület után avatták fel a Gustav Wolf Miskolci Drótgyárat.

Miskolc - Másfél évnyi előkészület után avatták fel a Gustav Wolf Miskolci Drótgyárat.A német Gustav Wolf GmbH tavaly tavasszal szerződött Miskolccal 2 hektárnyi területet megvásárlásáról a miskolci Mechatronikai Ipari Parkban. A múlt novemberi alapkőletételt után, mindössze tíz hónap elteltével ma már felavatták a Gustav Wolf Miskolci Drótgyár 2400 négyzetméter nagyságú, könnyűszerkezetes gyártócsarnokát és az azt kiszolgáló iroda- és szociális helyiségeket. A mintegy 300 millió forintos projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap is támogatta.

A gyártáshoz szükséges gépek telepítése folyamatos, a beüzemelés befejezését követően rövidesen – várhatóan az év végéig – a tényleges gyártás is beindul.

A Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. már ma 30 fő számára biztosít munkalehetőséget, s előreláthatólag további 50 ember felvételét tervezi rövid időn belül. A cég 5 évre garantálja a dolgozók foglalkoztatását. Sőt, a jövőben a létszám jelentősen növekedni fog, hiszen már most érdemi tárgyalások folynak további 3 hektárnyi ingatlanon, egy várhatóan 3000 négyzetméter nagyságú gyártócsarnok megépítéséről, amely – a gyártás bővítésével – újabb 75 ember teljes munkaidőben történő foglalkoztatását teszi lehetővé a német tulajdonú társaságnál.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában