Helyi közélet

2012.08.13. 14:00

Teleki László: a kormány becsapta a szegényeket

Miskolc - Becsapta a kelet-magyarországi szegényeket Orbán Viktor, mert a kormány egyetlen munkahelyet sem teremtett, így nincs rá lehetőség, hogy munkából éljenek meg, mondta Teleki László, az MSZP országos elnökségének tagja Miskolcon.

Miskolc - Becsapta a kelet-magyarországi szegényeket Orbán Viktor, mert a kormány egyetlen munkahelyet sem teremtett, így nincs rá lehetőség, hogy munkából éljenek meg, mondta Teleki László, az MSZP országos elnökségének tagja Miskolcon.A kormány a szerzett jogokat is elvette, megszüntette például a Magyarországi Cigányokért Közalapítványt, ami különböző támogatássokkal segítette a cigány gyerekeket, hogy be tudják fejezni az iskoláikat, tette hozzá. A jelenlegi támogatási rendszerben nem lehet tudni, hogy hány cigány származású fiatal szerzett diplomát. A politikus nehezményezte még a Rádió C megszűnését is, ami lehetőséget biztosított a cigány kultúra megjelenítésére, és üzeneteket tudott eljuttatni a roma társadalomhoz.

Az MSZP első intézkedései között lesz – amennyiben kormányra kerül – a közalapítványok visszaállítása. Teleki László szerint aki szerint az oktatást és a foglalkoztatást közösen kell kezelni, meg kell erősíteni a foglalkoztatást, amit egyebek mellett a cigány kis- és középvállalkozások támogatásával képzel megoldani. A cigányság már bebizonyította, hogy ha van munka, akkor tud dolgozni, tette hozzá, de ’89 és ’93 között a romák 65 százaléka veszítette el a munkahelyét.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában