Helyi közélet

2012.08.07. 14:15

Soha ne tárolja együtt a PIN kódot és a bankkártyát!

Kazincbarcika - Vásárlás közben vitte el a tolvaj a sértett pénztárcáját, majd a tettes használta a kóddal ellátott bankkártyát.

Kazincbarcika - Vásárlás közben vitte el a tolvaj a sértett pénztárcáját, majd a tettes használta a kóddal ellátott bankkártyát.A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés gyanúja miatt folytat eljárást egyelőre ismeretlen tettessel szemben. A nyomozás adatai szerint egy 63 éves idős nő miközben ügyeit intézte, a tolvaj kihasználta figyelmetlenségét és ellopta pénztárcáját. Ebben benne volt a sértett bankkártyája, ami mellett ott volt a PIN-kód is, az elkövető így könnyűszerrel emelt le több mint százezer forintot a nő számlájáról.

A Rendőrség az eset kapcsán felhívja a figyelmet, hogy a vásárlásnál legyünk körültekintőek és fokozottan óvjuk értékeinket. Emellett fontolják meg a bűnmegelőzési szakemberek ajánlásait:

  • Soha ne tárolja együtt a PIN kódot és a bankkártyát.
  • Soha ne tegyünk hozzáférhetővé a bankkártyát, például ne maradjon őrizetlenül az autóban, vagy vásárlás közben!
  • Vásárlás során kövessék nyomon a bankkártya kezelését.
  • Ha eltűnik, vagy ellopják a bank- vagy hitelkártyát, akkor azonnal le kell tiltani azok érvényességét.
  • Amennyiben mégis szükséges a PIN-kód rögzítése, akkor azt egyéni szisztéma alapján történjen meg, például a négyjegyű szám elé és mögé álszámok kerüljenek, de lehet elé vagy mögé írni azokat, a lényeg az egyéni szisztéma, ami lehetetlenné teszi az illetéktelen felhasználást.
  • - A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában