Helyi közélet

2012.08.14. 17:42

Nyolcszáz tájfutó Zemplénben

Sárospatak - Tizenöten megyénket képviselik a rangos hazai megméretésen.

Sárospatak - Tizenöten megyénket képviselik a rangos hazai megméretésen.Szerdától vasárnapig a tájékozódási futás játssza a főszerepet Zemplénben, ahol a Hungária Kupa nemzetközi versenyt rendezi meg az MTFSZ megbízásából a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futó Szövetség, illetve a Nyírség Tájékozódási Futó SE. A versenyközpont Sárospatakon, a Miskolci Egyetem Comenius Tanítóképző Kar Kollégiumában lesz. Szerdán 10 órától normáltávú versenyt bonyolítanak le, mégpedig Károlyfalván, a Mikolai Szabadidőparkban, míg 12 órától tájékozódási túraverseny kezdődik a Megyer-hegyen. 21 órától éjszakai viadalon vesznek részt az indulók Sárospatak Bot-kő-nél. Csütörtökön a sátoraljaújhelyi Kalandparknál 10 órakor startolnak a normáltávú viadal nevezői, míg 15 órától Microsprintre kerül sor Sárospatakon, az Iskolakertben.

Csapatbajnokság, egyéni

Pénteken a Füzérradványi Károlyi Kastélypark lesz a Hungária Kupa következő helyszíne, itt 10 órától középtávon vetélkednek a sportolók. 15 órától Mobil-o szerepel a programban, Bot-kőnél. Szombaton – ugyancsak tíztől és ugyancsak Füzérradványban – tartják a normáltávú versenyt, továbbá a trail-O csapatbajnokságot és egyéni versenyt, aztán 17 órai kezdettel a sörváltót a sárospataki Tengerszem Kempingben. Augusztus 19-én, vasárnap a rövidített normáltávú verseny lesz soron (kezdés: 10 óra), Sárospatakon, a Vizikapunál. A győztesek azok lesznek, akik az öt nap alatt a legjobb időket hozzák az összesítésben.

A szervezők tájékoztatása szerint tizenöt nemzet mintegy 800 tájékozódási futója képviselteti magát a Kupán, közülük tizenöten B.-A.-Z. megyeiek: kilencen a Diósgyőri TC-ből, öten a Miskolci EAFC-ból, egy induló pedig a Zöld Sportok Clubjából.

További információ a http://www.szszbtfsz.hu/rendezvenyek oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában