Helyi közélet

2012.08.03. 18:17

Kínába megy a tokaji

Szegi - Megháromszorozza kínai exportját a Tokaj Kereskedőház Zrt.

Szegi - Megháromszorozza kínai exportját a Tokaj Kereskedőház Zrt.A Tokaj Kereskedőház Zrt. szegi pincészetében írt alá pénteken délután több ezer palack tokaji bor kínai exportjáról Kiss István, a Tokaj Kereskedőház Zrt. vezérigazgatója és Dong Yue, a Shenyang Federation of Overseas Chinese Entrepreneurs szervezetében lévő Europe-China Business Co. Ltd. Shenyang menedzsere. A megállapodás értelmében a közeljövőben több ezer palack tokaji bort szállítanak Kína Shenyang tartományába.

– Ez a tétel önmagában nem hatalmas, viszont háromszorosa annak, amit eddig a partnerünk Kínába vitt, és megemeli az értékét a megállapodásnak, hogy a jelek szerint ez egy folyamatosan fejlődő kapcsolat – mondta Kiss István. – Tulajdonképpen egy kezdete a Tokaj Kereskedőház Zrt. kínai márkaképviseletének.

– Négy éve kezdődött a kínai kapcsolat Tokaj-Hegyaljával – mondta dr. Hörcsik Richárd, a térség országgyűlési képviselője. – Ma már a kereskedőház címerével ellátott borokat árusítanak Kínában. Ázsiában is egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi borok iránt, és az ilyen keresletet csak egy ekkora volumenű cég tud kielégíteni.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában