Helyi közélet

2012.08.07. 10:35

Jubileumi koncert, művésztelep és teniszgála

Aggtelek, Rudabánya - Teltház előtt tartotta 20. jubileumi koncertjét St. Martin a közelmúltban az Aggteleki-cseppkőbarlang hangversenytermében.

Aggtelek, Rudabánya - Teltház előtt tartotta 20. jubileumi koncertjét St. Martin a közelmúltban az Aggteleki-cseppkőbarlang hangversenytermében.A kerek évforduló nem csak az ünneplésre adott okot, hanem tökéletes lehetőséget is nyújtott arra, hogy az instrumentális zene jeles hazai képviselője új kezdeményezésként egy művésztelepet hozzon létre Rudabányán. Az ötnapos nemzetközi táborban 14 festő és 2 szobrász munkálkodott. A művészek között volt, aki Ausztriából, Üzbegisztánból és Németországból érkezett, hogy ebben az észak-borsodi kis városban is maradandót alkothasson. Az elkészült festményekből és szobrokból az aggteleki művelődési házban már kiállítás nyílt július 28-án, de a műalkotásokat Jósvafőn és Rudabányán is megtekintheti majd az érdeklődő közönség, hiszen a különleges tárlat valamennyi településen egy-egy hónapon át várja a látogatókat.

Lépcső a jobb világ felé

Az alkotóhéten készült szobrokat a készítők Rudabánya városának ajándékozták, hogy megingathatatlan bizonyítékai legyenek az új kezdeményezésnek. A szervezők ugyanis hagyományt kívánnak teremteni a művésztelep létrehozásából, hogy a lerakott alapköveket bővítve egy lépcsőt építsenek a művészet által egy jobb világ felé. A szemet-lelket gyönyörködtető programsorozat záró akkordja a Rudabányán immár harmadik alkalommal megrendezésre került teniszgála volt, ahol összesen 20 lelkes teniszpáros versenyzett a szebbnél szebb trófeákért. Ezen, a szinte örömjátéknak is tekinthető viadalon St. Martin végül Juhász Lajos oldalán férfi párosban III. helyezést ért el.

SzA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában