Helyi közélet

2012.08.16. 11:35

Adóellenőrzés vette el a miskolci virágos jó kedvét

Borsod-Abaúj-Zemplén - Visszaeső virágárust büntettek az adóellenőrök a nyugtaadás elmulsztása miatt.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Visszaeső virágárust büntettek az adóellenőrök a nyugtaadás elmulsztása miatt.

Az adóhatóság operatív adóellenőrei munkájuk során többek között a nyugta-, illetve számlaadási kötelezettség betartását vizsgálják. Sokan azt gondolják, hogy mulasztás esetén pénzbírság, üzletzárás lehet a szankció. Az a kereskedő azonban, aki az értékesítéséről nem állít ki semmilyen bizonylatot, számíthat arra is, hogy adóellenőrzés keretében is számot kell adnia bevételeiről. Ilyen esetben a revízió akár becsléssel is megállapíthatja az adózó forgalmát.

Nem egyeztek az adatok

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adóigazgatóság adóellenőrei próbavásárlásaik alkalmával már többször tapasztalták a nyugtaadás elmulasztását egy miskolci virágárusnál. Utólagos adóellenőrzés során ennek megfelelően a revizorok tüzetesebben nézték át a papírok szerint veszteséges céget. A vizsgálat több ellentmondást is feltárt, például a virágos sokkal több árut vásárolt, mint amennyit a pénztárgép adatai szerint eladott, illetve működése során kidobott.

Az értékesítés becslését követően a kereskedőt adó-visszatérítés helyett több százezer forintos adókülönbözet és bírság sújtja.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában