Helyi közélet

2012.08.23. 12:32

A Rompetrol fejleszti a Szondi telepet?

Miskolc - Benzinkút és autókereskedés épül a volt Szondi telepre? A terület a Rompetrolé.

Miskolc - Benzinkút és autókereskedés épül a volt Szondi telepre? A terület a Rompetrolé.A volt Szondi telepen – néhány hónappal ezelőttig – csak egyetlen romház tartotta magát, majd abból is kiköltöztették a lakókat, és lebontották az épületet. A miskolci testület pedig – júliusi rendkívüli ülésén – módosította a Miskolci Építési Szabályzatot (MÉSZ), többek között úgy, hogy az érintette a volt telepet is. Ennek értelmében a terület beépíthetőségét 40-ről 60 százalékra, az építési magasságot pedig 7,5-ről 12,5 méterre növelték. Úgy gondoltuk, ezek arra utalnak, hogy a terület tulajdonosa hamarosan beépíti, fejleszti az ingatlant. De mégsem...

„Volt olyan elképzelés, hogy benzinkutat és autókereskedést építünk oda, de egyelőre semmilyen terv nincs. A gazdasági helyzet olyan, hogy most nem fejlesztünk. A terület kapcsán több probléma is felmerült, például szociális bérlakások voltak ott, mire ezek megoldódtak, az ottani fejlesztés, más beruházásainkkal szemben háttérbe szorult” – mondta az Észak-Magyarországnak Czirkos Gábor, a Rompetrol Kft. ügyvezetője.

A szerződés kötött

Miért volt szükség a MÉSZ-módosításra? „Még a korábbi városvezetés, illetve az akkori MIK Zrt. kötött szerződést a Rompetrol Kft.-vel. A szerződésben – amely a volt József Attila telepet, valamint a Szondi telep - József Attila utca-Üteg utca területét foglalja magába – a MÉSZ módosítása is szerepelt. Most járt le a határidő, és ha a közgyűlés nem módosítja, akkor több száz millió forintos büntetést kellett volna fizetnie az önkormányzatnak, köszönhetően az előző városvezetés által megkötött szerződésnek” – ezt már Tóth-Virágh Bernadett, a Miskolc Holding Zrt. marketing és PR munkatársa mondta. Hozzátette: a módosítást ugyanis az önkormányzat – a 2008-as szerződésben – kötelezően magára vállalta.

Megtudtuk azt is, hogy a terület vegyes. illetve kereskedelmi hasznosítású.

A holding munkatársa is megerősítette, amit a Kft. vezetője mondott: a Rompetrol tervei között szerepelt benzinkút, autókereskedés létesítése, azonban konkrét tervek, engedélyek tudomásunk szerint nincsenek a területre” – válaszolta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában