Helyi közélet

2012.08.28. 19:29

A hiányzó padtárs - cigányozás a középiskolákban

Ároktő - Ároktőn készül ezekben a napokban az AnBlokk Egyesület és a Káva Kulturális Műhely A hiányzó padtárs című fórumszínházi előadása – ezt idén szeptember 15-e és október 31-e között nyolc középiskolában láthatják majd a diákok.

Ároktő - Ároktőn készül ezekben a napokban az AnBlokk Egyesület és a Káva Kulturális Műhely A hiányzó padtárs című fórumszínházi előadása – ezt idén szeptember 15-e és október 31-e között nyolc középiskolában láthatják majd a diákok.Az alkotók kiindulópontja, hogy a szélsőjobboldali nézetek és a romákkal szembeni előítéletek az utóbbi időben a városi környezetben erősödtek fel a leginkább, különösen a kelet-magyarországi régiókban, s tovább erősödött a városi iskolák szelektivitása. Romák csak elvétve jutnak be a jó hírű városi gimnáziumokba. Bár ezekben az iskolákban a tanulóknak nincsenek roma osztálytársaik, a cigányokkal szembeni előítéletek és sztereotípiák virágzanak körükben. A hiányzó padtárs program a nem roma középiskolásoknak teremt lehetőséget a találkozásra tehetséges roma fiatalokkal, egy részvételi színházi esemény keretében. A színházi előadás forgatókönyve a roma fiatalok oktatással kapcsolatos, személyes élettörténeteiből íródott.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában