Helyi közélet

2012.07.05. 15:46

"Wellness & spa program" a Miskolc Zoo-ban

Miskolc - Kevesebb szúnyog és bögöly keseríti meg a miskolci állatkert lakóinak az életét a melegben.

Miskolc - Kevesebb szúnyog és bögöly keseríti meg a miskolci állatkert lakóinak az életét a melegben.Fekszenek az árnyékban - mondja Kiss József kollégánk, a Röfi című nagysikerű könyv szerzője arra a felvetésünkre, hogy mit is csinálnának a Miskolc Zoo lakói ezekben a melegrekord döntögető napokban. - Volt olyan, hogy egy látogató azon sopánkodott, hogy kis túlzással egy állattal sem találkozott, mert azok elbújtak a hőség elől. Az is előfordult, hogy a Zoo, Tekergő névre "hallgató" rókája ásott egy gödröt, és csak macska snack-kel lehetett előcsalogatni... Azért az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy szerencsére a Vadaspark az erdőben van, s ha csak pár fokkal is, de hűvösebb fent a levegő. Egyébként természetesen a gondozók cserélik a vizet és locsolnak, ahol kell, vagy ahol szeretik az állatok a dagonyát.

Kiss József hozzátette: igazándiból nem nagyon van olyan faj Miskolcon - jegesmedvék, pingvinek - , amelyeknek kifejezetten kínos lenne ez az időjárás, ugyanakkor például a vaddisznók a slaggolás és a dagonya ellenére is szenvednek.

- Talán az állatok jobban tolerálják ezt az időjárást is, mint mi, emberek - fogalmazott. - Már csak azért is, mert érezhetően kevesebb szúnyog és bögöly keseríti meg az életüket. Sőt! Sok faj éjszaka aktív, amikor sokkal elviselhetőbb a levegő hőmérséklete.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában