Helyi közélet

2012.07.16. 13:04

Új miskolci városháza – az építő már nyugodtabb

Miskolc - Már jó úton haladnak az ügyek, mondta lapunknak az új városháza kivitelezője.

Miskolc - Már jó úton haladnak az ügyek, mondta lapunknak az új városháza kivitelezője.Úgy tűnik, mégis rendeződik az új városháza építtetője és a miskolci önkormányzat között kialakult vita. Mint arról korábban írtunk, bár az új épületszárny elkészült, de a kivitelező, a Kalotherm Zrt. elnöke megunta, hogy a projektet nem tudja egy éve lezárni, mert a papírügyek nem haladnak az önkormányzatnál. Ezért ultimátumot adott a hivatalnak.

Letett a szándékáról

Szabó Lajos, a társaság elnöke lapunknak hétfőn elmondta: korábban levelet írt a polgármesternek, hogy ha nem rendeződnek a beruházás körüli papírügyek és a számlák befogadása, akkor építési területté nyilvánítja az új városházát (amibe egyébként már beköltözött a hivatal), és megakadályozza az önkormányzat működését. Végül az elnök letett erről a szándékáról, mert mint lapunknak elmondta, az ügyeket a kabinetfőnök vette át, és most úgy tűnik, hogy minden jó úton halad. Igaz, az önkormányzat még nem fizette ki az unió által támogatott projekt önrészét, körülbelül 200 millió forintot, és amíg ezt nem teszi meg, a társaság sem jut hozzá a pénzéhez. Szabó Lajos hozzátette: az önkormányzat azon gondolkodik, hogy csak jövő év márciusában fizeti ki az önrészt, de ő ebbe nem megy bele, mert neki legkésőbb szeptemberig le kell zárnia a projektet. Hozzátette: az önkormányzatnak sem mindegy, hogy mikor fizet, hiszen milliárdos nagyságrendű támogatástól eshet el. Az elnök reménykedik, hogy a hivatal „nem veri át többé”.

ÉM


Miskolc - A napokban kétszer is írtunk arról, hogy az építő, a Kalotherm Zrt. ultimátumot adott a hivatalnak. 

Miskolc – Hatszázötven millió forinttal tartozik a miskolci önkormányzat a városháza építőjének.

Miskolc – Ultimátum a miskolci önkormányzatnak? A szóvivő szerint nem igaz a hír.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában