Helyi közélet

2012.07.06. 12:22

Pedagóguselismerés Tiszaújvárosnak

Tiszaújváros - Eötvös József emlékplakett kitüntetést kapott Tiszaújváros önkormányzata a Pedagógusok Szakszervezetétől.

Tiszaújváros - Eötvös József emlékplakett kitüntetést kapott Tiszaújváros önkormányzata a Pedagógusok Szakszervezetétől.

A cáros a nevelési, oktatási intézmények fenntartása, működtetése érdekében kifejtett eredményes tevékenysége elismeréseként kapta az elismerést, amelyet Galló Istvánné, a PSZ elnöke adta át Bráz György polgármesternek.

„Az önkormányzat biztosítja a forrásokat, nem csak a kötelező, hanem a tanórán kívüli, nem kötelező tevékenységekhez is – indokolta a döntést a szakszervezeti vezető. – Mind az óvodában, mind az iskolákban nagy körültekintéssel gondoskodnak a személyi és tárgyi feltételekről, folyamatos az intézmények felújítása, modernizálása. Az önkormányzat támogatja a tehetséggondozást, a sajátos nevelési igényű gyerekek oktatását, nevelését, a tanulók nyári táboroztatását. A színvonalas nevelő-, oktatómunka segítéséhez a város sport- és kulturális létesítményeit is igénybe vehetik a diákok, a pedagógusok. Az általános- és középiskola, a különböző felsőoktatási intézmények kiváló tanulmányi eredményt elért tiszaújvárosi hallgatói ösztöndíjban részesülnek. Támogatja az önkormányzat a Bursa Hungarica pályázati rendszert, a Sulizsaru programot.

Helyi kezdeményezés

„Ha visszatekintünk az elmúlt pár évre és megnézzük, hogy melyek voltak az önkormányzat azon döntései, melyek az oktatás javításáért, színvonalasabbá tételéért születtek, akkor azt hiszem érthető, hogy miért döntött úgy szervezetünk, hogy Eötvös emlékplakett kitüntetésre javasolja Tiszaújváros önkormányzatát – nyilatkozta Drotárné Tamás Hermina alapszervezeti titkár. – Nem csupán a mindennapi oktatónevelőmunka feltételeinek megteremtését, hanem azokat a plusz intézkedéseket is számba vettük, melyek jobb hangulat, közérzet megteremtését teszik lehetővé, s ez mindenképpen elismerésre méltó.

„A jövőt építjük...”

„Mi mindannyian azért vagyunk, hogy ez a város egy élhető város legyen, és ennek nagyon fontos része a jövő építése – jelentette ki Bráz György polgármester a díj átvételekor. – Az iskola ilyen hely, itt a jövőt építjük, azokon a gyerekeken keresztül, akik később felnőtté válnak, s mi azt szeretnék, ha ők is ugyanilyen hozzáállással építenék a jövőt. Saját gyermekeik jövőjét, a helyi társadalom, egy város, egy közösség, és persze az ország jövőjét. Egyöntetű vélemény, hogy Tiszaújvárosban nagyon jó iskolák vannak. Köszönöm nektek, hiszen ez a ti munkátok érdeme. Köszönöm, hogy úgy ítéltétek meg, hogy megérdemeljük ezt a kitüntetést. Nem csak mi, hanem elődeink is, mert mindenkor jellemző volt a város vezetésére az iskolai oktatás, nevelés feltételeinek példaértékű megteremtése. Nem szoktam ígérgetni, fogadkozni, de most csak kimondom, mi ugyanilyen normálisak leszünk a következő időszakban is. Nagyon nehéz időszak jön, mindanynyian kicsit félve tekintünk arra, mi következik 2013. január elsejétől. De itt leszünk egymás mellett, és remélem, őszinték leszünk egymáshoz, elmondjuk, hogy mi fáj, és ha lehetőség lesz rá – márpedig Tiszaújváros önkormányzatának lesz -, akkor mindent megteszünk annak érdekében, hogy iskoláink továbbra is jó színvonalon működjenek, a pedagógusok pedig jól érezzék magukat, mert lelki kiegyensúlyozottság nélkül nem lehet a gyerekeket megfelelően nevelni.”

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában