Helyi közélet

2012.07.04. 19:22

Napégés mellett az ekcéma is megjelenhet

Miskolc - A leégés mellett az irritációs bőrgyulladások is veszélyeztetik melegben a bőrt.

Miskolc - A leégés mellett az irritációs bőrgyulladások is veszélyeztetik melegben a bőrt.Az már szinte alap, hogy délelőtt 11 és délután 3 óra között ne napozzunk, mert erős a sugárzás. Az persze más kérdés, hogy betartják-e ezt az intelmet. Az is köztudott, hogy ilyenkor ajánlott, minimum 20-as faktorú naptejet használni, hogy óvjuk bőrünket a káros sugaraktól. De a kánikula más veszélyeket is rejthet a bőr számára.

Dr. Szobeczki Zsolt bőrgyógyász elmondta ilyenkor gyakori az irritációs bőrgyulladás, amelyet az izzadság okoz, ami csípi, marja a bőrt. Illetve előfordulhat hajlatokban gombás megbetegedés, és persze gyakori a napégés, rovarcsípés.

A bőrgyógyász szerint a hajlatokba érdemes hintőport szórni, ezzel védekezhetünk a gombásodás ellen, illetve a gyakori fürdőzés is ajánlott, és az is használ, ha hűvös helyen tartózkodunk. „Ebben a melegben a tenyéren, talpon megjelenő apró hólyagok is előjöhetnek, ez az úgynevezett hólyagos ekcéma, amivel érdemes orvoshoz fordulnunk, mert ezek receptköteles szerekkel gyógyíthatók” – magyarázta.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában