Helyi közélet

2012.07.10. 11:34

Múzeum és könyvtár: megyeiből városi lesz

Miskolc - A tervek szerint a megyei múzeumot és könyvtárat Miskolc veszi át.

Miskolc - A tervek szerint a megyei múzeumot és könyvtárat Miskolc veszi át.A korábban megyei fenntartású könyvtárak és múzeumok megyeszékhelyeknek történő esetleges átadásáról egyeztetett július 9-én az érintett városok képviselőivel L. Simon László, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára. A találkozó összehívását az indokolta, hogy a kulturális ügyekért felelős államtitkár még júliusban a kormány elé szeretné terjeszteni az átadás részleteit tisztázó jogszabály tervezetét. Ez azért is fontos, hogy a megyei jogú városok az ősz folyamán már az új helyzet ismeretében tervezhessék a következő évet. Miskolc a megyei könyvtárat és a Herman Ottó Múzeumot készül átvenni.

Felelősséget érez

Az egyeztetésen elhangzottakról kérdeztük Zsiga Marcellt, Miskolc alpolgármesterét, mivel ő vett részt az eseményen. Írásban a következőket válaszolta lapunknak: „A hétfői egyeztetést követően a szakminisztérium egy következő tárgyalási napot fog meghirdetni, ahol folytatódnak majd a megbeszélések. Miskolc egyébként felelősséget érez a közgyűjtemények és a megye, valamint a város történelmi emlékeinek megőrzéséért és annak minél szélesebb nyilvánosság előtti megismertetésért. Amennyiben konkrét ismereteink, feladataink, felkéréseink lesznek, arról természetesen tájékoztatjuk a közvéleményt.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában