Helyi közélet

2012.07.01. 17:34

Mindennapi dolgaink – Kistérségi Egyeztető Fórum a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságon

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az illetékességi területén élő lakosság biztonságérzetének fenntartása, valamint az állampolgárok széleskörű tájékoztatása érdekében minden évben törekszik megragadni a kommunikáció leghatékonyabb eszközeit. Azonban mindezek mellett fontosnak tartja azt is, hogy a címzettek együttműködők legyenek a cél elérésében.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az illetékességi területén élő lakosság biztonságérzetének fenntartása, valamint az állampolgárok széleskörű tájékoztatása érdekében minden évben törekszik megragadni a kommunikáció leghatékonyabb eszközeit. Azonban mindezek mellett fontosnak tartja azt is, hogy a címzettek együttműködők legyenek a cél elérésében.Ennek egyik újabb állomása volt 2012. június 26-án, a rendőrkapitányságon megtartott Kistérségi Egyeztető Fórum, melyre meghívást kaptak többek között a területen lévő települések polgármesterei, a polgárőr egyesületek, a roma nemzetiségi önkormányzatok, valamint a nyugdíjas egyesületek elnökei, a középiskolák igazgatói, a vadásztársaságok vezetői, egyházak képviselői, illetve üzlettulajdonosok is.

A teljesség igénye nélkül a fórum témái között szerepelt:

• a turisztikai idény rendőri feladataival,

• az egyes vagyonvédelmi intézkedések fontosságával, a szórakozóhelyek, illetve egyéb vendéglátó egységek nyitva tartásának szabályozottságával, a fiatalkorúak kiszolgálásával, továbbá

• az egyházak lehetséges szerepével a bűnmegelőzésben, különösen az áldozattá válás elkerülésében, valamint

• a fegyvertörvény változásaival, az illegális vadászattal, illetve a környezetkárosító tevékenységek elkerülésével

• a halászattal, horgászattal, a vízen és gáton való közlekedéssel, valamint a fürdőzés szabályaival,

• a szabálysértésekről és a kapcsolódó jogszabályok változásaival,

• a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos bűncselekményekkel,

• az időskorúak sérelmére elkövetett bűncselekményekkel, a bekövetkezésük esetén teendő intézkedésekkel, a megelőzés lehetséges eszközeivel

kapcsolatos kérdések és feladatok áttekintése egyeztetése és megbeszélése.

A fórum terjedelmes – több mint tíz pontból álló – napirendje számos értékes információt, figyelemfelhívást rejtett magában, mely a mintegy negyven fő megjelent számára – visszajelzéseik alapján is – hasznosnak bizonyult.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján:

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában