Helyi közélet

2012.07.22. 17:05

Maradj Miskolcon, Factoryval

Miskolc - Az idén is lesz a Factoryban fesztivál Miskolcon: ezúttal Maradj Miskolcon Factory Fesztivál néven.

Miskolc - Az idén is lesz a Factoryban fesztivál Miskolcon: ezúttal Maradj Miskolcon Factory Fesztivál néven.A névváltoztatás oka, hogy főszponzor lett egy nemrég alakult miskolci alapítvány, amelyet fiatal üzletemberek hoztak létre.

A szerényebb anyagi lehetőségek miatt idén egy napig tart a Maradj Miskolcon Factory Fesztivál, de a szervezők tartalmasabb, programokban és kísérőrendezvényekben bővelkedő fesztivált ígérnek a fiatalok számára. Az augusztus 11-ére tervezett sport- és underground zenei fesztiválon három szabadtéri színpadról dől majd a zene, mondta el Bordás Gábor, a rendezvény szervezője. A sok miskolci fellépő mellett olyan együttesek is színpadra lépnek mint a Punnany Massif, az NKS Killakitt, Babár Fivérek, Dub Phase Family vagy a Just Peet, de lesz freestyle-párbaj, ahol bárki megmérettetheti magát. Az egész napos alternatív zenei program igazi csemege lesz, mélyen leszállított jegyárakkal, hogy minél többen élvezhessék.

A támogató Maradj Miskolcon Alapítványt fiatal Miskolchoz kötődő üzletemberek hozták létre hogy segítsék a város fiatalokat megtartó erejének növelését. Az egyik meghatározó alapító személyiség Vinnai Balázs a miskolci székhelyű IND Group - nemzetközi piacokon rendkívül sikeres több országban is működő banki informatikai vállalkozás - ügyvezető igazgatója. Többek között elmondta:

- Személy szerint is fontosnak tartom, hogy a Factory fesztivál fennmaradjon, mert a fesztivál célközönsége, a fiatalok jelentik a város jövőjét! Minden olyan kezdeményezést, ami a fiatalok szemében jobb megítélést kölcsönöz a városnak, azt támogatni kell. A Miskolcról alkotott képet a fiatalok számára is vonzóbbá kell tenni, ezért fontos minden olyan rendezvény, amely egyedülálló - ilyen a Factory Fesztivál is.

Arról is beszélt, hogy a gyárterület Diósgyőrben - ahol a Factory található - nem maradhat hasznosítatlanul:

- Mindegy, hogy ez az eredeti funkciójának megfelelően gyártás, más üzleti vállalkozás, vagy éppen kulturális és szórakoztató központtá válik, mint a bécsi gasométer, esetleg parkká alakul mint a valamikori Manhattani magasvasút, a highline pályája. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok ismerjék meg a gyár múltját és a fesztivál ideje alatt a nosztalgia túrák jó esélyt kínálnak erre. Ennek a területnek érezhető és tapintható történelme van. Egy hely, ahol valaha több tízezer ember dolgozott nap mit nap. Bárki aki ide érkezik azonnal érzi ezt, az is, aki akkor nem is élt. A városunk része ez az óriási terület, nagyon jó érzés lenne látni hogy újra életre kap, bármilyen formában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában