Helyi közélet

2012.07.13. 17:24

Jegyzet: Készenlétben

<em>Széles a skála a véleményeket illetően a küszöbön álló IMF tárgyalásokról, már eljutni sem volt könnyű az időponthoz, több mint félévbe és szerény becslések szerint is súlyos milliárdokba került a késlekedés, taktikázás.</em> <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>

Széles a skála a véleményeket illetően a küszöbön álló IMF tárgyalásokról, már eljutni sem volt könnyű az időponthoz, több mint félévbe és szerény becslések szerint is súlyos milliárdokba került a késlekedés, taktikázás. Pap Gyula jegyzeteA feltételezés, hogy nem is akarja a kormányzat, lehet túlzó, pillanatnyilag nem látszik alternatívája a megoldásnak és amig van más forrás tényleg fölösleges hitelhez folyamodni. Ezek a „források” azonban végesek és ha - akár IMF nyomásra - belép az ingatlan- vagy a vagyonadó az sem jelent elégséges finanszírozást, a gazdaság jelenlegi dinamikája mellett. Nem éppen kedvező hír, hogy bár egy rugalmas hitelmegállapodásban bíztunk, nem pedig készenléti hitelkeretben (amely szigorúbb feltételeket és rendszeres programfelülvizsgálatot jelent) ez utóbbi kerülhet napirendre. Kérdés, hogy miként alakulnak a megbeszélések „bankunkkal”, és főként, hogy milyen hatása lesz ennek a sok esetben teherbírásuk határára ért polgárokra.

Az pedig, hogy a pénzügyminiszter pont mostanra időzítette évi rendes szabadságát, ne borzolja a kedélyeket - nem árt, ha pihen, vélhetően lesz teendő a szabi után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában