Helyi közélet

2012.07.05. 12:55

Herbolya: lépésről-lépésre

Kazincbarcika - Még szűk fél év van hátra a város-rehabilitációs projektből.

Kazincbarcika - Még szűk fél év van hátra a város-rehabilitációs projektből.

2011 tavaszán indult és ez év végéig tart Kazincbarcika Herbolya-Régi telep városrészén az a szociális város-rehabilitációs program, melyet több mint 409 millió forinttal támogat az Európai Unió.

A nagyszabású beruházás célja, hogy a város leszakadó peremkerületét és az ott lakókat felzárkóztassa.

Együtt lépjünk előre!

Ennek jegyében az elmúlt hetekben több program is megvalósult az akcióterületen. Május végén az egészséges kisgyermek neveléséről és a fertőző betegségekről tartottak előadást a Családsegítő Szolgálat épületében. A cél az volt, hogy a gyakorló és leendő édesanyák teljes körű tájékoztatást kapjanak ezeken a területeken is. S mindehhez szinte egy lépést sem kellett tenniük, hiszen az előadók és a témák “helybe jöttek”.

Néhány nappal később szemétgyűjtés és lomtalanítás volt a Régi-telepen. Ennek keretében több mint 50 lakó és önkéntes kapcsolódott be a munkába. Együtt gyűjtötték a szemetet és segítettek az illegális hulladék elszállításában.

Június közepén egy internetes közösségi oldalon szerveződött csoport közel 800 könyvet adományozott a Közösségi háznak, mely nagyon jó alapja egy új herbolyai könyvtárnak. A hónap végén a Kazincbarcikai Közbiztonsági Egyesület helyi csoportja tartott lakossági fórumot „Együtt egymásért” címmel. A herbolyai városrész közbiztonsága az elmúlt hónapokban – a pályázati lehetőségek kihasználásának köszönhetően is – nagyon sokat javult, erről és további aktuális témákról is szót ejtettek a fórum résztvevői.

A legközelebbi rendezvény egy polgárőr családi nap lesz, melyre külön meginvitálják az akcióterület lakóit.

További információ: www.herbolya.barcika.hu

ÉM-GJ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában