Helyi közélet

2012.07.27. 19:41

Három milliárd forint az egészségügyi turizmusra

Budapest - Az OEP által nem finanszírozott egészségügyi szolgáltatások fejlesztését támogatják.

Budapest - Az OEP által nem finanszírozott egészségügyi szolgáltatások fejlesztését támogatják.Az Új Széchenyi Terv Gyógyító Magyarország Egészségipari Programja keretében megjelent az „Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban” című, ÉMOP-2.1.1/E-12 kódszámú pályázati felhívás. A konstrukció célja olyan, az OEP által nem finanszírozott, nem sürgősségi esetben végzett orvosi, egészségügyi szolgáltatások fejlesztése, illetve olyan veleszületett rendellenességek, betegség vagy sérülés utáni állapot kezeléséhez, kezelés-sorozatához kapcsolódó fejlesztések támogatása, amelyek ország- vagy régióhatáron átnyúló utazásokat és hosszabb távú ott tartózkodást eredményeznek szálláshely és turisztikai programcsomagok igénybevételével, növelve ezáltal a turisztikai ágazat bevételét.

A konstrukció keretében 3 milliárd forint keretösszeg áll rendelkezésre, melyre jogi személyiségű és jogi személyiség nélküli vállalkozások meghatározott köre pályázhat.

Szolgáltatások bővítése

A felhívás keretében támogatható meglévő szálláshely kapacitásbővítésével, illetve új szálláshely kialakításával egybekötött egészségügyi turisztikai szolgáltatások (pl. gyógyászati részleg) fejlesztése, vagy meglévő, működő szálláshelyek vagy attrakciók orvosi és egészségügyi turisztikai szolgáltatásainak fejlesztése. A fejlesztendő, vagy létrehozandó egészségügyi turisztikai szolgáltatásokkal kapcsolatban fontos kitétel, hogy a vendégek részére piaci alapon történő, (nem a kötelező egészségbiztosítás keretében nyújtott közfinanszírozott) egészségügyi ellátás keretében legyenek igénybe vehetőek, illetve meg kell felelniük a hatályos jogszabályoknak és egyéb szakmai szabályozásoknak. Szálláshelyekhez is kapcsolódó fejlesztések esetén a projekt eredményeként 3 vagy 4 csillagos szállodának vagy I. osztályú panziónak kell létrejönni.

A támogatás...

A konstrukció keretében igénybe vehető támogatás összege minimum 50 millió, maximum 1 milliárd forint lehet, a támogatás maximális mértéke mikro- és kisvállalkozás esetén 70 százalék, középvállalkozásnál 60 százalék, egyéb projektgazdák esetén 50 százalék.

A pályázatok benyújtása 2012. augusztus 1-től lehetséges két szakaszban: 2012. szeptember 3-ig vagy 2012. október 1-ig.


Információk

  • A pályázattal kapcsolatban információ a http://www.nfu.hu/ honlapon, a Pályázatok menüponton belül a Gyógyító Magyarország – Egészségipari Program alatt található „Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban” linken érhető el.
  • A konstrukcióról további tájékoztatás kérhető a NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyfélszolgálatán
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában