Helyi közélet

2012.07.12. 14:41

„Packázik a miskolci önkormányzat”

Miskolc - A kivitelező nem tudja lezárni az új városházi projektet, mert nem haladnak a papírügyek.

Miskolc - A kivitelező nem tudja lezárni az új városházi projektet, mert nem haladnak a papírügyek.Az új, miskolci városháza kivitelezője úgy érzi, „packázik vele a miskolci önkormányzat”, ezért nem zárult le már egy éve a projekt. A napokban kétszer is írtunk arról, hogy az építő, a Kalotherm Zrt. ultimátumot adott a hivatalnak. Szabó Lajos, a társaság elnöke lapunknak elmondta: nem is az a baj, hogy az önkormányzat közel 650 millióval tartozik a zrt.-nek, hanem az, hogy már egy éve nem tudja lezárni a városházi projektet a papírügyek tologatása miatt, és nem érti, hogy miért van ez így. Az ügyvezető hangsúlyozta: az új városháza tulajdonképpen még ma is építési terület, hiszen nem történt meg az átadása, de a hivatal mégis beköltözött. Az elnöknek, mint fogalmazott, elfogyott a türelme, és ha csütörtökön sem történik egyezség, más megoldáshoz folyamodik.

Nem fogadják be

Kérdeztük, milyen konkrét papírügyekről van szó, de Szabó Lajos csak annyit árult el, hogy a miskolci önkormányzat például nem fogadja be a számláikat. Hozzátette: az is rendkívül bosszantó, hogy az új városházi projektnek mindig más és más gazdája van. Az új emberek azonban csak félinformációkkal rendelkeznek, így nem haladnak az ügyek. Mindemellett a műszaki ellenőrök is „vastagon sárosak”, fogalmazott Szabó Lajos. Megjegyezte: szeretné békésen lezárni a projektet, de ami Miskolcon folyik, azt már nagyon unja.

ÉM


Miskolc - Hatszázötven millió forinttal tartozik a miskolci önkormányzat a városháza építőjének.

Miskolc - Ultimátum a miskolci önkormányzatnak? A szóvivő szerint nem igaz a hír.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában