Helyi közélet

2012.07.03. 13:41

„50 ifjú tehetség” XXVII. - Ő a prügyi „kiscsillag”

Prügy - Babos Richárd, 16 éves, hat közé jutott az országos tehetségkutató vetélkedőben.

Prügy - Babos Richárd, 16 éves, hat közé jutott az országos tehetségkutató vetélkedőben.Az ifjú zongoristára, Babos Richárdra az RTL Klub „Csillag születik” tavalyi selejtezője során figyelt fel a közönség. Akkori énekes párjával, falubelijével (Prügyi duó) néven az első élő adás során kiestek ugyan, de sokan sajnálták a szimpatikus fiút, akinek tehetségére a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola tanárai is felfigyeltek. Kiderült: Ricsi néhány évig tanult ugyan zongorázni, ám családja nehéz anyagi körülményei akadályt jelentettek a továbbtanulásban, s többek között gyakorolnia sem volt hol.

A Bartókba külön felvételi eljárással felvették ugyan, de nem volt ki állja az iskoláztatással járó költségeket, így – bár tanárai és osztálytársai hamar megkedvelték – néhány hét után kiiratkozott, s egy lakhelyéhez közeli, mezőgazdasági szakiskolába iratkozott be. Sorsát az Észak-Magyarország nyomon követte, Segítünk rovatában segítők után kutatva. Részben ennek, részben új ismeretségeinek köszönhetően akadtak is segítői. Volt iskolatársa családjától saját hangszert is kapott.

Az újabb nagy fordulatot az hozta számára, hogy a „Csillag születik” stábja megkereste: várják a Prügyi duót az idei vetélkedőn is. Mi is közbenjártunk, hogy a régi névvel, de immár új énekessel indulhasson Ricsi a 2012-es tehetségkutatón. Új párját is a „bartókos heteinek” köszönhette: Dósa Krisztián, zongora szakos diák vállalta, hogy énekesként segíti Ricsit, el ne szalassza az újabb lehetőséget. Jó párosnak bizonyultak, ezúttal az első hatig vitték, a több ezer jelentkező közül. A negyedik fordulóban estek ki, a zsűri pontszáma és a nézők szavazatai alapján. Ricsi azonban bizakodó: innen már csak felfelé ívelhet a csillaga.


  50 arc

Sikeres fiatalokat mutatott be az Észak-Magyarország kiadványa, akik eddigi életükről és terveikről is meséltek a lap munkatársainak. Ez a portré ennek a sorozatnak a része.


Borsod-Abaúj-Zemplén - Tavaly ilyentájt indította útjára lapunk, az Észak-Magyarország egyedülálló kezdeményezését, hogy megyénk 35 évesnél fiatalabb tehetségeit külön kiadványban mutassa be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában