Helyi közélet

2012.07.02. 14:10

„50 ifjú tehetség” XXIII. - A veterán járművek szerelemese lett

Miskolc - Lévai Tünde, 35 éves, a Régi Autók és Motorok Miskolci Egyesületének elnöke.

Miskolc - Lévai Tünde, 35 éves, a Régi Autók és Motorok Miskolci Egyesületének elnöke.Kislányként, majd fiatal hölgyként is kitűnt társai közül az „autós” és „erős” sportágak művelésével. Gyermekként lett az oldtimerek szerelmese, édesapja „fertőzte meg” a veterán járművek szeretetével. Tizenkét évesen korhű ruhában motorozott veterános rendezvényeken. Tizennégy évesen szkander Európa-bajnok, édesanyjával járt szkanderversenyekre, ahol a felnőttek között a magyar bajnokságban 3. helyezést ért el. Tizenhét évesen Miskolc több ezer diákja közül beválogatták a legjobb négy közé (egyedüli lányként) az akkor sikeres tehetségkutató műsor élő adásába, a Geszti Péter által vezetett ÁSZ-ba.

Édesapja Lévai György (aki meghonosította Miskolcon és a megyében a veterános hobbit) súlyos betegsége okán elhatározta, hogy tiszteletére veteránautós- és motoros rendezvényt szervez. 29 évesen, 2006-ban megalapította társaival a Régi Autók és Motorok Miskolci Egyesületét (RAMME), melynek azóta is elnöke, 6 év alatt 15 veterános rendezvényt szerveztek.

Főszervezője a legnagyobb rendezvényüknek a Veteránautók- és motorok Miskolci Találkozójának, ami idén már a hetedik lesz a sorban és a Lévai György Emléktúra nevet is viseli. Az első találkozó után a Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség (MAVAMSZ) felkérte az általuk szervezett országos bajnokság Miskolci futamának megrendezésére. Büszkék arra, hogy rendezvényeiken a résztvevő veterán járművek 80-90 százaléka OT-s (OldTimer) rendszámmal rendelkezik, mely által hivatalosan is Muzeális Járműként, nemzeti értékként vannak elismerve.

Óriási elismerés, hogy 2012-ben a Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége (FIVA) a RAMME rendezvényt „FIVA B” besorolással nemzetközileg elismert színvonalúvá minősítette, melyet a világon összesen 83 rendezvény érdemelt ki.


  50 arc

Sikeres fiatalokat mutatott be az Észak-Magyarország kiadványa, akik eddigi életükről és terveikről is meséltek a lap munkatársainak. Ez a portré ennek a sorozatnak a része.


Borsod-Abaúj-Zemplén - Tavaly ilyentájt indította útjára lapunk, az Észak-Magyarország egyedülálló kezdeményezését, hogy megyénk 35 évesnél fiatalabb tehetségeit külön kiadványban mutassa be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában