Helyi közélet

2012.07.09. 18:13

Avasi Gimnázium -A minisztériumig is elmennek

Miskolc - A szülők szeretnék megvédeni a gimnázium becsületét, ragaszkodnak az eddigi igazgatóhoz.

Miskolc - A szülők szeretnék megvédeni a gimnázium becsületét, ragaszkodnak az eddigi igazgatóhoz.Az Avasi Gimnázium szülői közössége még nem kapott választ egyik levelére sem, de ha kell, a minisztériumig is elmennek. Mint arról korábban írtunk, a gimnázium szülői közössége tiltakozik az ellen, hogy Miskolc közgyűlése nem a jelenlegi igazgató, Arday István vezetői pályázatát támogatta, hanem az iskola egyik tanáráét, Schmidtné Törő Ágnesét, holott véleményük szerint ezt semmilyen szakmai indok nem támasztja alá. A döntés nagy vihart kavart, a szülők júniusban aláírásgyűjtésbe kezdtek, valamint levélben fogalmazták meg kifogásaikat, melyeket eljuttattak a városvezetés és az oktatási bizottság illetékeseihez. Ezenkívül Schmidtné Törő Ágnest is levélben szólították fel, hogy 8 napon belül mondjon le. A múlt hét végén a 8 nap letelt, de mint Kókai Sándornétól, a szülői közösség újonnan megválasztott elnökétől megtudtuk, válasz sehonnan sem érkezett.

Újabb levelek

Ezért újabb leveleket fogalmaznak tiltakozásul, és ha kell, a minisztériumig is elmennek, hogy vizsgálják felül az ügyet. Az elnök lapunknak azt mondta: nem az iskola működését akarják ellehetetleníteni, hanem annak becsületét megvédeni, és szeretnének választ kapni arra, miért nem adott bizalmat a közgyűlés Arday Istvánnak. Valamint arra is kíváncsiak lennének, melyek az újonnan megválasztott igazgatónak a gimnáziummal kapcsolatos tervei, mert ezekre tőle egyelőre nem kaptak választ.

Telefonon megkerestük Schmidtné Törő Ágnest is, akit nyaralás közben értünk el. Portálunknak azt mondta, később kíván nyilatkozni az ügyben.


Válasz nincs

A Földes Ferenc Gimnázium közalkalmazotti tanácsa sem kapott választ a városvezetéstől, pedig ebben az intézményben is nagy port kavart, amikor júniusban a közgyűlés az egyetlen pályázó, Veres Pál (a jelenlegi igazgató) pályázatát nem támogatta. Akkor a közalkalmazotti tanács petíciót nyújtott át Kriza Ákos polgármesternek, melyben megfogalmazták, miért tartják aggályosnak a döntést. Szűcs Tamást, a közalkalmazotti tanács elnökét nem tudtuk elérni de annyit megtudtunk, Veres Pál megbízatása július 31-éig tart, de megbízott igazgatót még nem nevezett ki a városvezetés. Ez egyébként a jegyző feladata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában