Helyi közélet

2012.07.07. 21:19

100 önkéntes segített a Lórántffy Óvoda felújításában

Miskolc - Szombaton a Mapei Kft. közel 100 munkatársa "társadalmi felelősségvállalás keretében" újította fel a Lórántffy Zsuzsanna Tagóvodát Miskolcon.

Miskolc - Szombaton a Mapei Kft. közel 100 munkatársa "társadalmi felelősségvállalás keretében" újította fel a Lórántffy Zsuzsanna Tagóvodát Miskolcon.A Mapei Kft. önkéntesei kívül, belül újjávarázsolták az óvodát, melyhez biztosították a szükséges anyagokat is. Az óvoda nagyon leromlott állapotban volt, melyet tovább tetézett, hogy a közelben lévő patak 2010-ben kiáradt, és elárasztotta az egyik melléképületet. A kezdeményezés keretében az óvoda épülete és udvara szinte teljesen megújult: felújításra került a folyosó, ahová a több évtizedes linóleum helyett korszerű ipari padló burkolat került. Lecsiszolták, és újra lakkozták a csoportszobák parkettaburkolatát és a bútorokat. A játszótér fa- és fémjátékait, valamint a kerítést is lecsiszolták és lefestették, elvégezték az épület homlokzatán a szükséges javításokat és megszépült az udvar is. A Mapei Kft. munkatársai mellé csatlakoznak az óvoda dolgozói is.

Az önkéntes munka mellett a Mapei Kft. munkatársai hetekkel ezelőtt gyűjtésbe kezdtek, hogy játékokat is ajándékozhassanak a gyerekeknek. Az összegyűlt játékokat szombaton vehették át az óvodások és Machán Jánosné óvodavezető.

Jót cselekedni jó érzés

„A társadalmi felelősségvállalás kiemelten fontos számunkra, ezért erőforrásainkhoz mérten minden évben segítünk. Óriási segítség ez egy ilyen nehéz helyzetben lévő intézménynek, mint a Lórántffy Óvoda” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője, aki maga is ecsetet fogott szombaton. - Mindez számunkra is hasznos, mert jót cselekedni jó érzés, ami még jobban összekovácsolja a vállalati közösséget.

Az óvoda felújításhoz a Mapei mellett csatlakozott az AVE Miskolc Kft., a Bányász Kulturális Egyesület Miskolc-Pereces, a Hússzék Bt., a Kádas Frucht Kft., Kiss Gábor alpolgármester, Környezet és Természetvédelem Országos Szövetsége.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában