Helyi közélet

2012.06.06. 07:43

Ünnepelni fognak a piacon

Mezőzombor - A június 10-i Tokaj-Hegyalja Piacon a világörökségi évfordulót is ünneplik.

Mezőzombor - A június 10-i Tokaj-Hegyalja Piacon a világörökségi évfordulót is ünneplik.

 A Disznókő szőlőbirtok területén beindított hegyalja piac olyan hely, ahol a termelők vevőkre találnak, ahol összefuthatnak a régi barátok. Az árusok szívből és szeretettel készítik el termékeiket és széles kínálatot tárnak elénk a helyi kincsekből. Méhészek, sajtosok, lekvárosok, olajosok, sőt még ecetkészítők is, akik jó borokból finom eceteket érlelnek, de van molnár is, aki biotönkölybúzából helyben, frissen őröl. Minderről bárki meggyőződhet június 10-én vasárnap a 37-es főút mellett található Sárga borház környékén.

Ha valaki megéhezik piacozás közben, a Sárga Borház többféle piac-menüt készít, ugyanakkor lesz friss pékáru és krumplilángos is a piaci kínálatból válogatott feltétekkel. Kézműves mesterek is lesznek szép számmal. Miután idén tíz éve, hogy Tokaj-Hegyalja része lett a Világörökségnek, ezért ehhez kapcsolódva hagyományos borvidéki mesterségek elevenednek meg a kádárok és a kovácsok tolmácsolásában.

A kézművesek mellett lesznek előadások, madármegfigyelés, birtoklátogatás és természetesen élőzene is. Délelőtt 10-től délután 5-ig van idő felfedezni Tokaj-Hegyalja és a környék legjobb termékeit, megismerkedni az ügyes és ötletes készítőikkel, és – ha kedvünk támad – táncra perdülni vagy rágyújtani egy nótára!

A Sárga Borház rendezvényteremében 11-kor kezdődő borkóstolást Alkonyi László nyitja meg „HetedHétHatár” című, új dűlőbesorolását bemutató előadásával, mely egyben jó apropó egy időutazásra, hisz a világon először Tokaj-Hegyalján készült dűlőosztályozás az 1730-as években.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában