Helyi közélet

2012.06.28. 17:53

Újra van megyei frakciója a Jobbiknak

Miskolc - A megyei közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának módosításával újra van frakciója a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak.

Miskolc - A megyei közgyűlés szervezeti és működési szabályzatának módosításával újra van frakciója a Jobbik Magyarországért Mozgalomnak.Mint tudósítottunk, a megyei közgyűlés május 10-i ülésén kiderült, hogy a párt két képviselője - Kissgergely András és Holczman László - május 8-án írásban jelezte dr. Mengyi Rolandnak, a megyei közgyűlés elnökének, hogy kilépnek a Jobbik képviselőcsoportjából és független képviselőként végzik tovább megyei önkormányzati munkájukat. Az elnök az ülésen bejelentette, hogy a szmsz értelmében a Jobbik frakció megszűnik, mert a kilépéssel létszáma a frakcióalakításhoz szükséges létszám – hat fő – alá csökkent.

Miklós Árpád, a Jobbik frakcióvezetője akkor arra kérte a testületet, változtassák meg az szmszt-t, hogy újra képvisleőcsoportként végezhessék munkájukat. A közgyűlés a kérésnek eleget téve, tegnapi ülésén hagyott jóvá ellenszavazat nélkül egy olyan módosítást, amellyel öt főben állapította meg a frakcióalapítás alsó határát. Miklós Árpád lapunk kérdésére elégedettségének adott hangot, hogy egy a rendszerváltás óta példa nélkül álló tarthatatlan helyzetet szüntetett meg döntésével a megyei közgyűlés.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában