Helyi közélet

2012.06.25. 15:39

Tizenkét Miskolc környéki lerakót rekultiváltak

Sajópálfala - A beruházás igen jelentős Bükkszentkereszt és a dél-borsodi vízbázis védelme szempontjából is.

Sajópálfala - A beruházás igen jelentős Bükkszentkereszt és a dél-borsodi vízbázis védelme szempontjából is.Megvalósult a Miskolc Környéki Rekultivációs Önkormányzati Társulás területén lévő 12 darab települési szilárdhulladék-lerakó rekultivációja– jelentette ki a hétfői sajópálfalai projektzáró rendezvényen Fekete Zoltán társulási elnök.

A beruházás célja a környezetre potenciális veszélyt jelentő felhagyott települési szilárdhulladék lerakók rekultivációja, tájbaillesztése, a tájseb és a szennyező forrás megszüntetése volt – hangsúlyozta Mondok Edina projektmenedzser. A több mint egymilliárd forintos és 11 települést érintő projekt az Európai Unió és a Magyar Állam 100%-os támogatásával, a KEOP program keretében valósult meg. A kedvezményezett Miskolc Környéki Rekultivációs Önkormányzati Társulás volt. Bükkszentkereszt, Kisgyőr 1-2, Igrici, Hernádnémeti, Szakáld lerakóinak felszámolása, a lerakott hulladék felszedésével, engedélyes kezelőközpontba szállításával történt. Bükkaranyos, Hejőszalonta, Sajópetri, Sajópálfala, Sajószentpéter és Tiszakeszi lerakóinak rekultivációja helyben, a megfelelő szigetelési rétegrend kialakításával, monitoring rendszer létesítésével jött létre. Lengyel Attila, a WIS Zrt. igazgatója elmondta, hogy a felszámolt hulladékmennyiség 65 ezer tonnát tett ki. A munkálatok ütemesen haladtak, csúszás nem volt.

ÉM-BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában