Helyi közélet

2012.06.20. 19:50

Tiszavirág helyett műanyag palack áradat

Tiszakeszi - Tiszavirágzás helyett kedden kora este sajnos csak nagy mennyiségű vándorló ukrán műanyag palackot láttunk a Tisza egyik legszebb borsodi szakaszánál, Tiszakeszinél.

Tiszakeszi - Tiszavirágzás helyett kedden kora este sajnos csak nagy mennyiségű vándorló ukrán műanyag palackot láttunk a Tisza egyik legszebb borsodi szakaszánál, Tiszakeszinél.Mint ahogyan egy helyi öregúr elárulta, az elmúlt napok kisebb árhullámának tudható be, hogy a hétvége óta nagy mennyiségű műanyag palack úszik a Tisza magyarországi szakaszán. A folyó szép látványát, környezetét abszolút elrondította a különböző színű (barna, zöld, átlátszó) palackok áradata, amely Ukrajna vízgyűjtő területéről érkezik immár sajnos évek óta. Az egyelőre - mint ahogyan korábban is - felmérhetetlen, hogy az ukrán környezetszennyezés mekkora károkat okoz a partmenti idegenforgalmi vállalkozásoknak.

Azonban aki teheti menjen le a Tiszához, hiszen június 19-én valóban elkezdődött a Tiszavirágzás, Magyarország egyik különleges természeti jelensége, amikor is több ezer rovar ugyanazon órában kel ki, párzik és pusztul el.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában