Helyi közélet

2012.06.10. 11:02

Szép magyar élet...

Ózd - Dr. Pusztaszeri László,Szép magyar élet-Szeleczky Zita pályaképe című , 248-oldalas életrajzi kötetének bemutatóját tartották meg ünnepélyes keretek között a Petőfi téri Ózdi Városi Könyvtár dísztermében.

Ózd - Dr. Pusztaszeri László,Szép magyar élet-Szeleczky Zita pályaképe című , 248-oldalas életrajzi kötetének bemutatóját tartották meg ünnepélyes keretek között a Petőfi téri Ózdi Városi Könyvtár dísztermében.Mindezt kiegészítette a nekézsenyi Szeleczky Zita Emlékház anygából készült kis kiállítás. A könyv szerzőjét dr. Pusztaszeri Lászlót, Pallos Dorottya fiatal ózdi újságíró,szerkesztő mutatta be,akinek a könyv hátsó borítóján olvashatók a gondolatai a "Nemzet kishúgáról" Ime ebből egy részlet: "Szeleczky Zita ápolta a magyar kultúrát,a maga helyén és módján igyekezett összetartani a magyar népet ! A dalaiban,verseiben megnyílvánuló érzések őszinték,mélyek,de leginkább elgondolkodtatóak.

Honnan is merítette energiáját,életszeretetét,és örömét egy olyan szinésznő,akit életében meghurcoltak,és csak a halála előtti években nyerte el az őt megillető elismerést abban az országban,ahol született,és amelyért a legtöbbet tette. Nos,a válasz nagyon egyszerű és rövid: az örökké kitartó HITBŐL !" A szerző Pusztaszeri László iró-történész,főiskolai docens-korábban könyvkiadói szerkesztő,újságíró. Doktori értekezését Görgey Artúr honvédtábornokról és az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hadtőrténeti témájából írta. Irodalmi munkássága gazdag és sokrétű. Kerékgyártó Mihály  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában