Helyi közélet

2012.06.12. 13:41

Segítőkész bejelentő buktatta le a benzin-tolvajokat

Ózd - Lakossági bejelentés érkezett az Ózdi Rendőrkapitányság ügyeletére, melyben a telefonáló elmondta, hogy Ózdon a Szent István úton a parkoló gépjárművek között két gyanúsan viselkedő személyt lát. A segítőkész állampolgárnak és a gyors, szakszerű rendőri intézkedéseknek köszönhetően a benzin-tolvajokat a helyszínen a járőrök elfogták.

Ózd - Lakossági bejelentés érkezett az Ózdi Rendőrkapitányság ügyeletére, melyben a telefonáló elmondta, hogy Ózdon a Szent István úton a parkoló gépjárművek között két gyanúsan viselkedő személyt lát. A segítőkész állampolgárnak és a gyors, szakszerű rendőri intézkedéseknek köszönhetően a benzin-tolvajokat a helyszínen a járőrök elfogták. Ózdon a Szent István úti parkolóban 2012. június 7-én kevéssel éjszaka tizenegy után az egyik autó mellett két alakot látott a helyszínre érkező járőrpár. A rendőröket észlelve azonban, a kannát és a gumicsövet hátrahagyva a két fiatal férfi elszaladt. A rendőrök rövid időn belül elfogták és előállították mindkettőjüket.

A rendőri elszámoltatás alkalmával a két ózdi fiatalember elmondta, hogy terveik szerint az éjszaka folyamán több gépjármű tankját akarták feltörni, illetve azokból az üzemanyagot leszívni. Ezért vittek magukkal egy 20 literes lemez marmonkannát és két 5 literes műanyag kannát, továbbá egy gumicsövet is. A járőrök a lakossági bejelentésnek köszönhetően már az első autó feltörését követően, még a benzin leszívása előtt érték tetten a 18 és 19 éves elkövetőt. A két fiatal ellen lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság.

Ez az eset is jól példázza, hogy milyen nagy segítséget jelenthet az állampolgárok részéről a rendőrség felé eljuttatott információ egy-egy ügy felderítése, illetve az elkövetők elfogása során. Az Ózdi Rendőrkapitányság továbbra is kéri és megköszöni a lakosság segítségét. Amennyiben bűncselekményre vagy szabálysértésre vonatkozó információkkal rendelkezek, hívják az Ózdi Rendőrkapitányságot a (48) 570-070 telefonszámon, illetve az ingyenes 107, 112-es segélyhívó bármelyikét. A rendőrség a bejelentő személyét bizalmasan kezeli. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában