Helyi közélet

2012.06.04. 15:28

Őrizetben az ózdi "dealerek"

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akciójának köszönhetően két kábítószer-kereskedéssel gyanúsítható helybeli férfi kezén kattanhatott a bilincs az elmúlt hét végén.

Ózd - Az Ózdi Rendőrkapitányság és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság összehangolt akciójának köszönhetően két kábítószer-kereskedéssel gyanúsítható helybeli férfi kezén kattanhatott a bilincs az elmúlt hét végén.Egy órán belül csapott le a Rendőrség a 42 és 35 éves gyanúsítottra. Egyikük elfogására a házkutatás alkalmával, társáéra pedig a kábítószer átadásakor került sor. Minkét személy vonatkozásában - a velük szemben alkalmazott drog-gyorsteszt - pozitív eredményt mutatott.

A házkutatások alkalmával azonban nem csak a kábítószer alapanyagául szolgáló több tíz tő növényt, illetve már fogyasztásra alkalmas, előkészített anyagot foglaltak le az ügyben eljáró rendőrök, hanem a termesztéshez szükséges eszközöket is (fűtőtesteket, szellőztető-berendezéseket). Továbbá egy lefűrészelt csövű vadászpuskát, a hozzá tartozó lőszerekkel együtt.

A büntetőeljárás során kihallgatott személyek által elmondott információk alapján megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy a két férfi huzamosabb ideje foglalkozik kábítószer alapanyagául szolgáló növények termesztésével, kereskedelmével, illetve maguk is kábítószer-fogyasztók.

Az elkövetők elfogását követően őrizetbe vételükre került sor, az előzetes letartóztatásukba helyezésükről az Ózdi Városi Bíróság június 4-én tárgyal.

Figyelemmel a gyanúsítottak által elkövetett szabadságvesztéssel büntetendő cselekmények tárgyi súlyára és a kiszabható büntetési tétel nagyságára feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén, különösen a bűntetőeljárásban szereplő személyek befolyásolásával vagy megfélemlítésével, meghiúsítanák, veszélyeztetnék a bizonyítást. Szökésüknek vagy elrejtőzésüknek veszélyére tekintettel továbbá feltehető az is, hogy az eljárási cselekményeknél jelenlétük másképp nem biztosítható.

- Egyedné Novodonszki Éva főtanácsos, B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda sajtóreferens -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában