Helyi közélet

2012.06.29. 15:16

Kicsit csúszva, de megérkezett a pénz

Miskolc - Bár az önkormányzat átutalta a pénzt a gazdasági társaságokká vált kulturális intézményeknek, ám a bérekhez kapcsolódó járulékokat nem kapták meg, jutott el a hír lapunkhoz.

Miskolc - Bár az önkormányzat átutalta a pénzt a gazdasági társaságokká vált kulturális intézményeknek, ám a bérekhez kapcsolódó járulékokat nem kapták meg, jutott el a hír lapunkhoz.Mint kiderült, a probléma már meg is oldódott. Bán Andrást, a Miskolci Galéria igazgatóját kérdeztük, ő is megerősítette, már megkapták az összeget, az más kérdés, hogy hosszú távon nem lesz elegendő a működéshez. Hasonlóképp nyilatkozott Trizsné Popper Valéria, a városi könyvtár igazgatója is. Ő elmondta, való igaz, hogy késett a kifizetés, de aztán megérkezett a pénz.

– Az tény, először kicsit megijedtünk, mert hogy ha a járulékot nem kapnánk, akkor az APEH-tartozások miatt nem tudnánk a pályázatokon indulni – mondta.

Kákóczki András, a városháza kulturális osztályának vezetője elmondta, valóban volt csúszás, de ez egyedi eset, technikai okai voltak. Szó sincs arról, hogy a járulékokat nem akarná fizetni az önkormányzat, hangsúlyozta.

Az ügy előzménye: áprilisi határidővel a korábbi önkormányzati fenntartású kulturális intézmények – így a Miskolci Galéria, a városi könyvtár, a Csodamalom Bábszínház, a Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Miskolci Kulturális Központ – gazdasági társaságként működnek tovább. (A színház is, csak más határidővel, júniustól.)

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában